Gemeente Enschede

Biologische zomerproeverij

Op zondag 22 juli organiseert de afdeling NatuurEducatie van de gemeente Enschede voor de tweede keer deze zomer een (kleinschalige) biologische markt/ proeverij bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark te Enschede.
De eerste markt op zondag 24 juni met het thema brood en jam was een groot succes en
het thema zuivel/ vlees zal zeker weer vele liefhebbers verleiden tot een zomers bezoek aan het Ledeboerpark. De biologische markt is van 13.00 - 16.00 uur.

Betere smaak
Omdat biologisch vlees gewoon beter smaakt en omdat veel mensen het belangrijk vinden dat een koe, kip of varken een goed en gezond bestaan heeft gehad, is het goed om te weten dat er ook in Twente biologisch vlees en zuivelproducten te verkrijgen zijn. Slager Nico Veldman uit Oldenzaal zal op zondag 22 juli in samenwerking met biologische zorgboerderij De Viermarken bezoekers de proef laten doen en bewijzen dat biologisch echt veel beter smaakt! Bezoekers kunnen op deze dag ook van biologische zuivelproducten proeven.

Bio, beter, best
Steeds meer Nederlanders kiezen tegenwoordig voor producten uit de biologische landbouw. Zorg voor het milieu, dierenwelzijn, gezond en lekker eten en de voorkeur voor smakelijke producten uit de eigen regio zijn meestal redenen waarom men kiest voor biologisch. Maar wat is biologische landbouw eigenlijk? En wie zijn die biologische boeren en tuinders?
Op deze vragen geeft de tentoonstelling Bio, beter, best in bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner een antwoord.

16 juli 2007