Ingezonden persbericht


19 juli, 2007

PC Tools spot drie trends op het gebied van malware en virussen

Malware 2.0, zero-minute bedreigingen en micro-malware zijn de nieuwste gevaren

PC Tools heeft een onderzoeksteam ingezet dat zich richt op gedragstechnologieën. Het team ziet een aantal belangrijke trends op het gebied van handtekeningdetectie en malware-bedreigingen. Volgens de onderzoekers verandert de wereld van beveiliging erg snel en is het belangrijk voor zowel bedrijven als consumenten om zich goed te beveiligen en regelmatig hun software te updaten. Momenteel spreekt PC Tools meer van zero-minute dan van zero-day bedreigingen op het gebied van beveiliging.

De drie belangrijkste trends op dit moment zijn:


* Varianten op malware worden momenteel ontzettend snel opgezet, waardoor het voor onderzoekers lastiger wordt om volledig op de hoogte te blijven van de laatste updates. De bedreigingen hebben hierdoor redelijk vrij spel en kunnen pc's infecteren voordat ze door de anti-malware bedrijven worden ontdekt
* Er worden nieuwe technieken gebruikt waardoor bedreigingen nog moeilijker te achterhalen zijn met traditionele 'op handtekening gebaseerde' systemen. Deze technieken creëren nieuwe unieke bedreigingen die de systemen kunnen aantasten
* Micro-malware - duizenden malware varianten - circuleert en richt zich op kleinere groepen pc's. Hierdoor wordt deze malware minder snel ontdekt door beveiligingsbedrijven. De malware verspreidt zich zo razendsnel en de beveiligingsbedrijven worden gedwongen om constant naar nieuwe oplossingen te zoeken

Deze drie trends tonen aan dat - met de komst van het Web 2.0 tijdperk - ook internetbeveiliging de fase van Malware 2.0 ingaat. De echte uitdaging voor beveiligingsbedrijven ligt in het uitzoeken hoe dit nieuwe gedrag van malware sneller ontdekt kan worden.

PC Tools is momenteel bezig met de ontwikkeling van nieuwe technologieën om deze nieuwe trends te lijf te gaan. De spyware-industrie is een miljarden business en schrijvers van malware zullen zich blijven bezighouden met het ontwikkelen van technieken om detectie te vermijden.

Uit interne testen op de meest gebruikte beveiligingssoftware is gebleken dat de toevoeging van gedragsdetectie in deze software de effectiviteit met 126% vergroot. Een aantal van de bekendste producten die getest zijn, hadden een aantal bedreigingen die actief waren op de pc niet ontdekt.

Huidige Awards van de software van PC Tools: Spyware Doctor heeft onder andere de volgende prijzen ontvangen: PC Magazine Best Anti-Spyware 2005, editor's choice 2006; Windows XP Magazine, editor's choice; PC Pro Recommended 2006, A list product; PC Answers, editor's choice 2006; PC Advisor, Gold award 2006; PC User ,'Top Buy' 2006; Computer Shopper, Best Anti-Spyware of 2006. PC Tools heeft onlangs ook de Virus Bulletin en Checkmark Certification 2007 ontvangen.

Over PC Tools
PC Tools is een leverancier van beveiligingssoftware en biedt producten zoals Spyware Doctor en andere anti-spyware producten. PC Tools is marktleider in real-time anti-spyware, beveiliging en tools. PC Tools' beveiligingsproducten zijn wereldwijd beschikbaar en al ruim 100 miljoen keer gedownload.

Het PC Tools Malware Research Centre monitort trends en opkomende spyware-ontwikkelingen en levert beveiligingsoplossingen voor de consument en het bedrijfsleven. De malware-database is volledig geïntegreerd met Spyware Doctor's scanning- en real-time systeembeveiliging-tools. Hierdoor is Spyware Doctor één van de meest effectieve anti-spyware producten op de markt. PC Tools heeft het hoofdkantoor in Sydney en andere kantoren in San Francisco, Londen, Shannon, Melbourne, Kiev en in Boulder (Colorado). PC Tools heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs, resellers en retailers.

PC Tools heeft nu onderzoekscentra in zowel Sydney (Australië) en Boulder (Colorado).

Voor meer informatie over PC Tools kunt u contact opnemen met Magida Ezzat, Marketing Coordinator: Tel: +61 3 969 3576
E-mail: magida@pctools.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof bij LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com