Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 18 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-07-2007

Mannen aangehouden na steekpartij

Zaandam, 17 juli 2007, 20:27 uur

De politie heeft met behulp van buurtbewoners twee Zaandammers van 18 en 22 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling en het steken van een 17-jarig meisje. Het 17-jarige meisje uit Zaandam stond samen met een vriendin voor de Brandaris. Ze zag een van de latere verdachten lopen en het meisje begon hem, naar eigen zeggen, uit te schelden. De jongen bleek daar met een 18-jarige Zaandammer te zijn, ook een bekende van het meisje. De 18-jarige jongen rende op haar af en zou haar hebben geduwd, gestoken en hebben geslagen. Nadat er werd geroepen vanaf de flat rende het tweetal ervandoor. De politie, die met meerdere eenheden uitrukte, kon al vrij snel de 22-jarige verdachte aanhouden in de achtertuin van een woning. De andere ging ervandoor. Vele buurtbewoners hielpen de politie bij de jacht op deze jongeman. Ook werd een diensthond ingezet. Een van de omwonenden tipte de politie dat de verdachte richting de Gouw rende. Bij het zien van de politie sprong de verdachte in het water. De politie vorderde een boot en hield hem aan. De verdachten zijn verhoord en in de cel gestopt. Het slachtoffer heeft onder andere letsel aan haar handen opgelopen.

Woning doorzocht

Zaandam, 17 juli 2007

Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan de Pharus. De bewoners waren ten tijde van de inbraak op vakantie. De voordeur van de woning is met grof geweld opengebroken, waarna de hele woning is doorzocht. De bewoners missen onder meer sieraden en een laptop.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Zaanstad, 17/18 juli

In Krommenie heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 18-jarige bromfietser uit Wormer aangehouden. De bromfietser reed met een slok op over de Noordervaartdijk waar agenten de man, met zijn passagier achterop, zonder licht zagen rijden. De bestuurder kreeg drie boetes: één voor het rijden onder invloed, één voor het rijden zonder licht en één voor het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat.

Op de Heemskerckstraat in Zaandam hebben agenten in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige man uit Amsterdam. De man zat met veel te veel drank op achter het stuur van zijn auto, hij had een alcoholgehalte van 1,4.

Twee drankrijders

Purmerend,17/18 juli

Op de Amazonelaan hebben agenten in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden. De vrouw bestuurde onder invloed van alcohol haar auto en kreeg een rijverbod van vier uren. Op de Laan der Continenten werd de nacht ervoor een 35-jarige plaatsgenoot aangehouden. Beide drankrijd(st)ers hadden een alcoholgehalte van 0,8. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 18-07-2007 15:45 | © Politie Zaanstreek-Waterland |