Collexis Holdings, Inc. benoemt nieuwe bestuursleden

18/07/2007 04:09
PR Newswire



COLUMBIA, South Carolina, July 18 /PRNewswire/ -- - Voorzitter in ruste van de Carlyle Group voegt zich bij drie voormalige CEO's

Collexis Holdings, Inc. (OTC Bulletin Board: CLXS), een toonaangevende ontwikkelaar van software op het gebied knowledge discovery (kennis ontginning), kondigde vandaag de benoeming aan van vier voormalige CEO's voor zijn raad van beheer. De nieuwe leden zijn Frank C. Carlucci, voorzitter in ruste van de Carlyle Group en voormalig minister van defensie van de V.S.; Mark Auerbach, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Par Pharmaceutical Companies, Inc.; John D. Macomber, voormalig voorzitter en CEO van de Celanese Corporation en John Regazzi, voormalig CEO van Elsevier Inc. Het nieuwe bestuur zal de taak op zich nemen deze internationale, technologische onderneming te adviseren. De nieuwe bestuursleden voegen zich bij de al bestaande leden Mark S. Germain (voorzitter), Bill Kirkland en Peter Van Praag.

Bill Kirkland, CEO van Collexis, zei: "Er bestaat geen betere groep van managers, die mij zouden kunnen adviseren en helpen onze strategie van positionering van onze explosieve zakelijke groei te implementeren. Ze hebben zich stuk voor stuk bewezen als leiders op het gebied van bestuur; geneesmiddelen, wetenschappelijke, technische en medische publicaties; plus de financiële, gezondheidszorg en IT industrieën. Dit leiderschap met kennis van zaken zal Collexis helpen om onze aanwezigheid op de academische en overheidsmarktsectoren te vergroten en die in vrije sector uit te breiden."

Nieuw benoemde leden van de raad van beheer

Frank C. Carlucci - voorzitter in ruste van de The Carlyle Group, Washington, DC. Dhr. Carlucci was van november 1987 tot januari 1989 minister van defensie van de V.S., nadat hij eerder, onder president Reagan, assistent van de president was inzake de nationale veiligheid. Voor die tijd was Dhr. Carlucci voorzitter en CEO van Sears World Trade, alwaar hij in 1983 begon. Voordat hij bij Sears World Trade, Inc. kwam, maakte hij carrière in overheidsdienst en was hij onder andere staatssecretaris van defensie (1980-82), waarnemend directeur van Central Intelligence (1978-80), ambassadeur van de V.S. in Portugal (1975-78), staatssecretaris van Health Education and Welfare (1973-75), plaatsvervangend directeur van OMB (1970-72) en directeur van het Office of Economic Opportunity (1969). Dhr. Carlucci was van 1956 tot 1980 diplomaat van buitenlandse zaken en was officier in de Amerikaanse marine van 1952 tot 1954.

Mark Auerbach - Dhr. Auerbach is momenteel lid van de raad van bestuur van Optimer Pharmaceuticals, een bio-farmaceutische onderneming, gespecialiseerd in producten betreffende "laat-stadium" anti-infecties. Hij is tevens voorzitter van de raad van bestuur van Neuro Hitech. Hij is voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Par Pharmaceutical Companies, Inc., fabrikant en marketingspecialist op het gebied van merkloze en merk geneesmiddelen. Van 1993 tot november 2005 was hij financieel directeur van Central Lewmar, distributeur van speciaal papier. Als gediplomeerd accountant is Dhr. Auerbach de laatste twintig jaar lid geweest van de raad van bestuur van verscheidene kleine cap companies.

John D. Macomber - Dhr. Macomber is momenteel directeur van Lehman Brothers Holdings Inc. en AEA Investors LLC. Sinds 1992 staat hij aan het hoofd van de JDM Investment Group. Van 1989 tot 1992 was hij voorzitter en president van de Export-Import Bank van de Verenigde Staten. Daarvoor was Dhr. Macomber voorzitter en CEO van de Celanese Corporation (1973 tot 1986). Van 1954 tot 1973 was hij Senior Partner bij McKinsey & Co. Hij heeft tevens leidinggevende functies bekleed bij talloze ondernemingen, waaronder Bristol-Myers Squibb, The Brown Group, Inc., Celgene Corporation, Chase Manhattan Bank, Florida Power & Light, Rand McNally, RJR Nabisco, Pilkington Ltd., Textron Inc. en Xerox Corporation. Dhr. Macomber is tevens voorzitter van de Council for Excellence in Government, vice-voorzitter van de Atlantic Council van de verenigde Staten, intendant van de Carnegie Institution of Washington en de Folger Library en directeur van het bestuur van Smithsonian National Board. Eerdere leidinggevende functies in de non-profit sector waren onder andere bij de Lincoln Center for the Performing Arts, de New York Philharmonic en de New York Zoological Society.

John Regazzi - Dhr. Regazzi, pionier in de elektronische informatie industrie, was van 1983-1988 vice-president van The H. W. Wilson Company. Toen hij daar vertok werd hij president en CEO van Engineering Information, Inc. (Ei). In 1998 leidde hij de integratie van Ei in Elsevier, 's werelds toonaangevende uitgeverij op het gebied van wetenschap, techniek en de medische wetenschap en werd uiteindelijk benoemd als CEO van Elsevier Inc. Hij was lid van de raad van bestuur van Elsevier, NFAIS en de divisie van Scholarly Communications van de Amerikaanse Associatie van Uitgevers. Dhr. Regazzi is momenteel lid van de raad van bestuur van het British Standards Institute, Ei Foundation en CABI. In juli 2005 werd Regazzi in zijn huidige functie benoemd, die van Deken van het College of Information and Computer Science en deken van de Palmer School of Library and Information Science aan de C.W. Post Campus van de Long Island universiteit. Hij is ook werkzaam als professor op de departementen Computer Wetenschappen en Bibliotheek en Informatica.

Zittende leden van de raad

Mark S. Germain - Dhr. Germain is Managing Director van The Olmsted Group, LLC, een handelsbank, die zich hoofdzakelijk richt op de biotechnische en levenswetenschappelijke industrie. Hij was ondermeer oprichter, directeur, voorzitter en/of investeerder in meer dan twintig bedrijven op het gebied van biotechniek, waarbij hij samenwerkingsverbanden organiseerde, alsmede fusies en acquisities en technologieën ontwikkelde.

Bill Kirkland - CEO Bill Kirkland brengt twintig jaar ervaring met zich mee in managers en leidinggevende functies, van Pfizer en IBM tot Collexis. Hij gaf leiding aan vele teams: multiple sales, business unit, operationele en product marketingteams. Hij was lid van de raad van bestuur van verscheidene industriële organisaties en groepen, verspreid over de gehele Verenigde Staten.

Peter Van Praag - Dhr. Van Praag was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van complexe IT- en implementatieprojecten, voornamelijk in de gezondheidszorg. Hij richtte het software huis VPI op, dat speciale applicaties voor de gezondheidszorg ontwikkelde. Hij zorgde ervoor dat het de marktleider in Nederland werd. Dhr. Van Praag is medeoprichter van Collexis BV (voorloper van Collexis Holdings, Inc.) en bekleedt de functie van CEO van Collexis Europe. Hij houdt zich ook bezig met bedrijfsovernames.

Collexis Holdings, Inc.

Collexis Holdings, Inc., opgericht in 1999, is een wereldomvattend bedrijf op het gebied van knowledge discovery (kennisontginning). Het heeft zijn hoofdkantoor in Columbia, South Carolina in de V.S. en heeft twee dochterondernemingen: Collexis Inc. in South Carolina, VS en Collexis B.V. in Geldermalsen, Nederland. Collexis' gepatenteerde technologie bouwt conceptuele profielen van tekst, Fingerprints genoemd, uit documenten, websites, e-mails en andere gedigitaliseerde bronnen om toepassingen uit te destilleren. De resultaten worden vaak beschreven als "het vinden van een naald in een hooiberg". Via deze nieuwe benadering kan Collexis unieke toepassingen bouwen om informatie te zoeken, te indexeren en te verzamelen, maar kan ook gegevens op de voorgrond plaatsen; de trends erin vaststellen en voorspellen gebaseerd op bronnen op vele gebieden, waarbij taal en dialect geen beperkingen vormen. De missie van het bedrijf is om ondersteunende software te ontwikkelen voor de kenniswinning en -ontginning voor verschillende sectoren. Collexis' gewone aandelen worden verhandeld onder het symbool CLXS op het OTC Bulletin Board (OTC BB). Voor meer informatie, bezoek www.collexis.com.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen. Zulke verklaringen zijn alleen geldig vanaf heden en wij doen afstand van elke verplichting tot het actualiseren van deze informatie. Deze verklaringen zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden die erin kunnen resulteren dat toekomstige ervaringen en resultaten concreet kunnen verschillen van de verklaringen die gedaan zijn. Deze verklaringen zijn gebaseerd op huidige veronderstellingen en verwachtingen voor wat betreft toekomstige resultaten. Factoren die invloed kunnen hebben op toekomstige prestaties omvatten zakelijke en economische trends, de mogelijkheid om financieringen van verliezen te kunnen voortzetten, fluctuaties in bedrijfsresultaten, voortzetten van het succesvol ontwikkelen van onze onderzoekssoftware en andere risico's zoals gepubliceerd in de openbare registratie bij de Security and Exchange Commission.

Website: http://www.collexis.com

Darrell W. Gunter van Collexis Holdings, Inc., +1-803-727-1113, gunter@Collexis.com


---