Gemeente Grave

Pluk je eigen veldboeket op bloemenweide Estersveld

Op een landbouwperceel langs de Willem van Esterenweg is dit voorjaar een bloemenplukweide ingezaaid door de Agrarische Natuurvereniging Raamvallei (ANV). Naast positieve aandacht voor de agrarische sector die in het buitengebied een steeds grotere rol als natuurontwikkelaar/natuurbeheerder begint te krijgen, willen de ANV en de gemeente Grave de natuur dichter bij de mensen brengen. Dit initiatief wordt dan ook gedragen en financieel ondersteund door gemeente Grave.

Stel je eigen veldboeket samen

Naast de prachtige aanblik van een veld vol bloeiende bloemen mogen mensen er een veldboeket komen snijden. Niet alleen mensen profiteren van zo'n bloemenveld, het trekt ook talloze insecten aan, die op hun beurt weer diverse soorten vogels lokken. In het najaar komen veel zaadetende dieren op het veld af. Daarom zijn ook oude voedingsgewassen als Mergkool, Boekweit en Haver ingezaaid. Ook zijn er Zonnebloemen ingezaaid die deze maand in bloei komen te staan.

Schaar meenemen

De bloemenplukweide is ingezaaid met een mengsel van eenjarige en tweejarige planten, waardoor u volgend jaar opnieuw in de gelegenheid zult worden gesteld om bloemen te plukken. Er staan er nu al voldoende planten in bloei om prachtige veldboeketten van te plukken. Dat is helemaal gratis, we verzoeken u alleen om een schaartje mee te nemen, omdat de planten daardoor minder schade lijden en makkelijker opnieuw in bloei komen.

Informatie Dhr. A. Thomas, cluster Civiele Techniek en Cultuurtechniek, (0486) 477 258.