Gemeente Winterswijk

Zomertoer Winterswijk start met clinic jumpstyle!

5 juli 2007

Winterswijk - Jumpstyle is de nieuwste dansrage van dit moment. Het ontstond ongeveer een jaar geleden in de lage landen, maar nu 'jumped' men ook al in Duitsland, Polen, Frankrijk en België. De 'jumps' (danspasjes) zijn enorm populair bij de jongeren. Op woensdag 18 juli van 14.00 tot 16.30 uur kunnen jongeren in Winterswijk ook (leren) jumpen op het grasveld achter basisschool De Olm.

Een professional geeft vanaf 14.00 uur een workshop 'jumpen'. Jongeren die de Jumpstyle technieken willen leren zijn van harte welkom. Tijdens de workshop Jumpstyle worden in een vlot tempo de eerst passen van het Jumpen geleerd en wordt de basis gelegd tot een volwaardige Jumper. Super cool, energiek en veel fun.

Jumpen in jumpstyle is een dans die vaste basisstappen heeft. Hot als het is, worden steeds weer nieuwe 'schoppasjes' met of zonder halve draai uitgevonden. Jongeren leren van elkaar. Iemand die staat te jumpen wordt aandachtig bekeken om het vervolgens zelf te gaan imiteren. Jumpen is een intensieve bezigheid. Op een krachtige, snelle beat worden felle schoppende bewegingen gemaakt. Ook voor niet-jumpers is het pure amusement om er naar te kijken.

Overige activiteiten deze zomer
Naast jumpen komen deze zomer activiteiten als sumoworstelen (25 juli), beachvolleybal (1 augustus), beachtennis (8 augustus), levende sjoelbak (15 augustus) en streetvoetbal (22 en 29 augustus) aan bod. De zomertour wordt afgesloten op 14 september op de Markt in Winterswijk met spetterende activiteiten, muziek en geweldige prijzen.

Meer informatie?
Jongeren hebben via school informatie ontvangen over de activiteiten. Meer informatie is verkrijgbaar bij Suzan Temmink, via e-mail stemmink@winterswijk.nl Wie mee wil doen kan zich opgeven bij jongerencentrum Eucalypta aan de Jeugdkerkstraat 5 in Winterswijk of via telefoonnummer (0543) 550 057.