De goededoelenpartij


NIEUWE PARTIJ OPGERICHT MET GOEDEDOELEN

UTRECHT, 20070718 -- Onlangs is opgericht DE GOEDE DOELEN PARTIJ. De goededoelenpartij is opgericht omdat de landelijke politiek, de overheid, juist die doelen laat liggen die door goede doelen stichtingen zijn opgepakt. Daartoe doen we ook mee in de gemeenteraden, de verkiezingen en in de landelijke politiek. U wordt lid van de GOEDE DOELEN PARTIJ door een eenmalige storting van 50 euro op giro 4960290 tnv Juristnet.nl ovv DE GOEDE DOELENPARTIJ. U kunt u zich daarbij als lid ook kandidaatstellen voor± het opzetten van plaatselijke afdelingen het opzetten van regionale afdelingen het bestuur voor de verkiezingenlijsten voor politieke acties aanmelden. infovanduin@netscape.net

De goededoelenpartij heeft uiteraard ook partijpunten.
Doelstellingen die verwezenlijkt moeten worden.
Dit gaan we eerst doen in handtekeningenacties BURGERINITIATIEF.
Hiervoor hebben we per standpunt 40.000 handtekeningen nodig.
DOE MEE!

1. Familierecht: wij willen dat de uitvoering van de omgangsregeling
sterk wordt verbeterd en dat de Raden vd Kinderbescherming GEEN
omgangsregelingen krijgt te doen.
2. Er moeten meer OMGANGSHUIZEN worden opgestart, de overheid
moet uit preventieve pedagogische overwegingen er geld voor vrijmaken.
Dit is een investering in geestelijke gezondheid voor kinderen en ouders
die anders van elkaar worden gescheiden.
3. Stichtingen die door voorlichting trachten te voorkomen dat jongeren drugs of alcohol gaan gebruiken moeten volop worden gesubsidieerd.
Deze stichtingen moeten volop hun onderwijsleerpakketten en voorlichtingscampagnes kunnen verspreiden en opstarten.
Dit is de beste manier om te voorkomen dat nog meer jeugd aan de drugs gaat en de kosten van de geestelijke gezondheidszorg op dit gebied uit de hand gaat lopen.Dit is een investering in geestelijke gezondheid voor de jeugd van de toekomst.
4.Huiswerkbegeleiding lijkt alleen beschikbaar te zijn voor ongeveer 10% van de leerlingen waarvan de ouders dat kunnen betalen. De begeleiding vindt dan plaats in dure instituten. Wij zijn van mening dat huiswerkbegeleiding behoort bij integrale leerlingbegeleiding op de school zelf en moet samenwerken met schoolmaatschappelijk werk.
Zit u in het schoolbestuur,directie of ouderraad van een school? Stel dan een klaslokaal ter beschikking voor het kunnen geven van huiswerkbegeleiding en leerlingbegeleiding aan leerlingen.Wij zouden docenten willen inzetten voor huiswerkbegeleiding op de scholen.
De eigen bijdrage is dan maximaal per leerling 100 euro per maand, voor specifieke begeleiding.

Onze visie is gebaseerd op eerdere ervaringen en onderzoek van het onderwijs.
Het is van belang dat PERSOONLIJKE aandacht wordt gegegeven aan de leerlingen. Persoonlijke aandacht voor wat he bezig houdt in hun leerprocessen en ontwikkeling. Het gaat niet alleen om het aanleren van kennis en vaardigheden, maar ook om de houding, de attitude.
Wij zijn van mening dat voor de verbetering daarvan leerlingbegeleiding en schoolmaatschappelijk werk en remedial teaching intensief moeten samenwerken.
Op verzoek kunt u mijn onderzoeksrapportage - omtrent samenwerking tussen de diverse disciplines- dat geschreven is als scriptie voor de vakgroep sociale pedagogiek inzien.
Huiswerkbegeleiding dient een ruime plaats te hebben op de scholen.
Daarin willen wij het onderwijs graag ondersteunen.





Ingezonden persbericht