Oefen het CBR theorie-examen voor je rijbewijs op je mobiel


BREDA, 20070718 -- Het maakt niet uit of je nu in de bus, tram of trein zit, koffie aan het drinken bent in het café of op iemand aan het wachten bent op straat. Overal waar je bent kun je de vragen van het theorie-examen voor je rijbewijs oefenen op je mobiele telefoon of PDA. Helemaal gratis.

Veka Best is een samenwerkingsverband aangegaan met Tria Mobile, een Mobile Marketing bureau, om een nieuwe manier te ontwikkelen waarop cursisten zich kunnen voorbereiden op het theorie-examen. Het werkt als volgt: de cursisten hebben de mogelijkheid om via de mobiele internet site theorieleren.mobi, theorievragen te oefenen op hun mobiele telefoon. Het grote voordeel is dat dit overal en altijd kan. De kandidaten kunnen kosteloos 6 theorie-examens van 15 vragen maken en na afloop van ieder examen krijgen ze de resultaten direct te zien op hun mobiele telefoon. Elk fout antwoord is bovendien voorzien van een reactie met een toelichting. De resultaten worden ook via e-mail naar de cursist toegestuurd zodat de cursist ze op die manier later thuis ook via een PC kan bekijken.

De avonds voor het theorie-examen ontvangen de deelnemers 's een SMS Alert van Veka Best om de cursist aan het theorie-examen te herinneren. Als extraatje bevat deze SMS een speciale link naar een mobiele website met daarom de moeilijkste strikvragen, de zogenaamde "instinkers" of valstrikvragen.

Theorieleren.mobi is beschikbaar voor Auto (Rijbewijs B), Motor (Rijbewijs A) en Brommer (Certificaat AM).

Inmiddels is het concept al uitgebreid getest en de kritieken zijn louter positief. "Het oefenen van de theorievragen op je mobiel is leuk en het werkt erg verslavend. Je bent er op gebrand om bij ieder examen steeds minder fouten te maken. Het is erg handig dat ik nu in een verloren tussenuurtje toch even voor mijn theorie-examen kan oefenen." Aldus Joost van Asch, Student Avans Hogeschool in Breda.

Veka Best is erg trots om als eerste in Nederland theorieleren op je mobiele telefoon te lanceren. "We zien dat veel jongeren die gebruik maken van onze diensten, mobiele telefoons niet langer, enkel en alleen gebruiken om te bellen en te sms'en. Internetten op je mobiele telefoon wordt steeds populairder en daarom willen wij hierop inspelen door onze klanten de mogelijkheid te bieden om proefexamens te maken op hun mobiele telefoon. Voor VEKA Best is dit een interessante manier om de theorie onder de aandacht te brengen van jongeren ", aldus Erik Kantelberg van Veka Best.


Theorie-examens oefenen op je mobiel is ontwikkeld door Tria Mobile. Tria Mobile is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in Mobile Marketing. "Het moment is aangebroken om een reeks van nieuwe toepassingen en services voor de mobiele telefoon te lanceren. Deze veranderingen worden gedreven door de opkomst van goedkopere en snellere mobiele netwerken. Dit in combinatie met het feit dat Mobiel een zeer persoonlijk medium is, opent voor marketeers de deur om het mobiele kanaal in te zetten als een marketing instrument..", aldus Joan Blaas van Tria Mobile. www.triamobile.com

Het oefenen van de theorie-examens wordt aangeboden via de portalen van de operators KPN Hi, Orange, T-Mobile Web & Walk, Startpagina en op de internetpagina theorieleren.mobi. De cursisten zullen ervaren dat de theorie-examens motiverend werken en dat het de moeite loont je optimaal voor te bereiden op het officiële CBR theorie-examen. Op de internetpagina van theorieleren.mobi wordt men ook doorverwezen naar www.theorie-leren.nl. Daar kunnen de cursisten een rijschool uitkiezen bij hun in de buurt om meteen een volledige opleiding en examentraining te starten, zowel theorie als praktijk.

Heeft u vragen aarzel dan niet om contact op te nemen met VEKA Best of Tria Mobile. De contact gegevens vindt u onderaan dit persbericht.

Contact Gegevens

Veka Best Verkeersmiddelen BV.
Erik Kantelberg
Postbus 744
5600 AS Eindhoven

+31(0)402140080
info@vekabest.nl

Tria B.V.
Joan Blaas
Parkstraat 1b
4818SJ Breda

+31(0)765154111
Joan.blaas@triamobile.com





Tria Mobile