Ingezonden persbericht


Ascom sluit zich aan bij de Wi-Fi Alliance® om tegemoet te komen aan wereldwijde telecomeisen voor het optimaliseren van technologiestandaarden

Utrecht, 18 juli 2007 - Ascom Wireless Solutions, marktleider in on-site draadloze communicatie in Europa en Noord-Amerika, heeft zich aangesloten bij de Wi-Fi Alliance, een wereldwijd non-profit handelssamenwerkingsverband dat de groei van draadloze Local Area Networks (WLANs) wil stimuleren.

De huidige status van technologie is complex met veel verschillende producten en standaarden. Hierdoor stijgen de eisen voor veilige en betrouwbare IT-infrastructuren. Processen in organisaties moeten worden geoptimaliseerd en aanbieders moeten betrouwbare oplossingen bieden die in staat zijn te werken in verschillende IT-infrastructuren. Mogelijkheden voor integratie en de ontwikkeling van platforms die gebaseerd zijn op open standaarden, zijn meer en meer van belang.

"Ascom heeft zich aangesloten bij een prestigieuze groep van internationale technologieorganisaties die toegewijd zijn aan de geavanceerde WiFi-technologie en die een positieve gebruikerservaring stimuleren", zegt Frank Hanzlik, Managing Director van de Wi-Fi Alliance. 'Deelnemers aan de Wi-Fi Alliance zijn in een betere positie om de koers van de industrie te beïnvloeden door programma's en initiatieven. Wij kijken uit naar de deelname van Ascom in deze processen."

'De deelname aan de Wi-Fi Alliance is een verdere bevestiging van de waarde van de samenwerking van leveranciers van Wi-Fi. Bedrijven zullen noodzakelijkerwijs hun verschillende bouwstenen moeten combineren en hun netwerk van dienstverlening optimaliseren door samenwerkingsvormen", zegt Henrik Sandberg, Product Manager VoWiFi van Ascom. "Integratie betekent dat we mensen, data en diverse systemen met elkaar verbinden. Dit is de basisgedachte binnen de Ascom Groep. Door lid te worden van deze alliantie, verzekeren we dat de WiFi-producten van Ascom beste oplossingen bieden aan de gebruiker, gebaseerd op ervaringen."

Over Ascom
Ascom (Nederland) B.V. is producent en leverancier van maatwerk communicatie- en beveiligingsoplossingen. Bedrijfskritieke communicatie en beveiliging vertaalt zich voor Ascom in het ontwikkelen van producten en oplossingen die optimaal voldoen aan de tijdkritische behoeften van klanten en die onder de zwaarste omstandigheden snel en betrouwbaar functioneren. Dankzij specifieke kennis van de markten en een breed producten- en systeempakket voorziet Ascom in complete oplossingen in communicatie, branddetectie en beveiliging. Ervaring en knowhow, van met name de klantsegmenten langdurende zorg, ziekenhuizen, industrie en dienstverlening, staan borg voor doordachte adviezen. De technische specialisten van Ascom werken oplossingen uit in hardware en software. Op hun beurt leveren de montagetechnici het systeem perfect en operationeel op, waarna ervaren servicetechnici de continuïteit borgen. Tenslotte verzorgt Ascom trainingen voor gebruikers en systeembeheerders. Ascom heeft alles in één hand voor een optimaal rendement


---