Ingezonden persbericht



Start intensieve marktbewerking maritiem Duitsland en Rusland

Overheid en maritieme cluster bundelen krachten in 2g@there programma

Rotterdam, 18 juli 2007

Op woensdag 4 juli 2007 is de kick-off gegeven voor een intensieve marktbewerking in maritiem Rusland en Duitsland, genaamd '2g@there'. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst voorafgaand aan de kick-off legden diverse maritieme branches en de Economische Voorlichtingsdienst (EVD) van het Ministerie van Economische Zaken hun plannen uit voor deze grote promotiecampagne van de Nederlandse maritieme sector.

Zowel Rusland als Duitsland zijn exportmarkten met een groot potentieel. Om uiteenlopende redenen is het wenselijk het imago op deze markten een 'boost' geven. In Duitsland vanwege het gevaar om Nederlands grootste exportpartner te verwaarlozen en in Rusland vanwege de sterke opkomst in scheepsbouw, offshore en jachtbouw.

Het aantrekkelijke van dit 2g@there programma is dat samen met de overheid een langdurig programma opgezet is. Voor een periode van drie jaar zullen gezamenlijke beursdeelnames, handelsmissies, PR-campagnes en allerlei andere acties worden ondersteund.

Bedrijfsleven staat aan het roer

Door deel te nemen aan het 2g@there project profiteren ondernemers van:

. Profilering van bedrijf aan (nieuwe) klanten
. Gebruik gesubsidieerde collectieve beursdeelnames/handelsmissies Duitsland en/of Rusland
. Netwerkevents
. Preferred contacts: doorverwijzing van Duitse en/of Russische aanvragen
. PR-Campagnes
. Gratis marktrapporten
. Opbouw van een exportnetwerk
. Gratis gebruik help-desk

De activiteiten leveren dus maximaal effect op voor ondernemers. Daarom staan bedrijven aan het roer in dit project. Hiertoe worden twee stuurgroepen met maritieme bedrijven (eenmaal Rusland en eenmaal Duitsland) aangesteld.

De maritieme cluster heeft dit project onder auspiciën van Stichting Nederland Maritiem Land (NML) opgezet. HISWA Vereniging (penvoerder Duitsland) en Vereniging Holland Marine Equipment (penvoerder Rusland) gaan het plan de komende drie jaar uitvoeren. Let wel: de penvoerders doen dit voor de gehele cluster, niet alleen voor hun eigen achterban.

Kick-off 2g@there Rusland tijdens NEVA 2007

Het deelprogramma Rusland zal op woensdag 26 september 2007 feestelijk worden geopend tijdens de vakbeurs NEVA 2007 in Sint Petersburg. Exposanten op deze beurs worden sterk

aangeraden op korte termijn voor het Ruslandprogramma in te schrijven, zodat u al op korte termijn van de voordelen profiteert.

Meer informatie over deelname en kosten vindt u onder activiteiten op www.hme.nl (direct: http://www.hme.nl/Activiteiten/2g@there_Rusland_Duitsland_voor_de_maritieme_industrie/Default.aspx?catId=1&rId=90). De presentaties van de voorlichtingsbijeenkomst van 4 juli 2007 zijn te bekijken op www.hme.nl/2g@there.

Holland Marine Equipment: Masters of Innovation

END PRESS RELEASE