Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 176

datum: 18 juli 2007

Extra schoolgebouw in Vathorst

Een tijdelijk onderwijsgebouw geschikt voor flexibele inzet, met de kwaliteit en allure van een permanent gebouw. Dat is de bedoeling van dit transferium voor onderwijsinstellingen in Vathorst dat verrijst nabij het nieuwe winkelcentrum. In het totaal zullen 32 lokalen dienen als opvang voor de fluctuerende leerlingaantallen in Vathorst. Na de kerstvakantie wordt het eerste deel met 20 lokalen opgeleverd en in gebruik genomen.

Voorzieningen in een wijk in opbouw
Bij de bouw van Vathorst wordt getracht scholen beschikbaar te hebben op het moment dat nieuwe bewoners zich vestigen. Verloop van bouwtrajecten en de aanwas van leerlingen laten zich niet waterdicht plannen. Daarom is besloten centraal in de wijk een kwalitatief hoogwaardig tijdelijk onderwijsgebouw neer te zetten, dat de pieken in benodigde capaciteit op kan vangen. Het college van Amersfoort kiest daarmee voor kwaliteit in onderwijshuisvesting en stelt er 7,5 miljoen euro voor beschikbaar.

Basisscholen
In het nieuwe gebouw is in eerste instantie ruimte voor het opstarten van drie basisscholen die hun definitieve huisvesting in De Bron (2010) en Laak 2 gaan krijgen (zowel Rooms Katholiek, Protestants Christelijk als Openbaar onderwijs). Daarnaast is er ruimte voor welzijnsinstanties en kinderopvang.

Vathorst College
Ook het Vathorst College wijkt met een aantal klassen uit naar dit gebouw. Dit college groeit in de tijdelijke huisvesting aan de Veenweg 23 uit haar jasje en is in afwachting van definitieve huisvesting in het ICO-cluster in 2009. De Opmaat, school voor speciaal onderwijs, is in De Laak gestart, maar heeft ook dringend behoefte aan meer lokalen.

Planning
Begin september wordt de bouwaanvraag voor dit extra schoolgebouw in de Stadsberichten gepubliceerd. Als de procedures voorspoedig verlopen, dan zijn per 1 januari 2008 de eerste 20 lokalen beschikbaar. De 12 overige lokalen worden daarna opgeleverd, zodat het gehele gebouw vanaf schooljaar 2008/2009 klaar is.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

Bijlagen: beeldmateriaal van het schoolgebouw (opvragen bij afzender)

---- --