Ingezonden persbericht


Persbericht

Business Continuity belangrijk, daadwerkelijke aanpak ontbreekt

~ Plan hoog op verlanglijstje IT-beheerder, slechts sporadisch in werking ~

Eindhoven, 18 juli 2007 - Bijna alle IT-medewerkers vinden Business Continuity belangrijk, maar nog geen kwart (23%) is voorbereid op een mogelijke ramp. Dit blijkt uit onderzoek van ICT-dienstverlener AAC Cosmos. Maar er is hoop; 52% van de 238 ondervraagde organisaties geeft aan met een dergelijk plan bezig te zijn.

Van de ondervraagden geeft bijna driekwart aan een Business Continuity-plan van groot- of zelfs bedrijfskritiek belang te vinden. Des te opvallender is het dat van de respondenten die een dergelijk plan van groot belang vinden, maar 19% er ook daadwerkelijk één heeft. Bij de ondervraagden die een Business Continuity-plan een bedrijfskritiek punt vinden, ligt dit percentage aanzienlijk hoger, namelijk 41%. Gevraagd naar de belangrijkste onderdelen van een rampenplan antwoordt 86% back-up service als het belangrijkste onderdeel te zien, gevolgd door systeemrecovery (68%) en disasterrecovery (63%).

Een Business Continuity-plan moet regelmatig getest worden om er verzekerd van te zijn dat werknemers in geval van een ramp weten wat zij moeten doen. Toch geeft ruim 9% van de bedrijven met een plan aan deze nooit te testen. De meerderheid (54%) test het plan éénmaal per jaar, 26% test per half jaar of kwartaal en nog geen 4% iedere maand.

Uit het onderzoek van AAC Cosmos blijkt bovendien dat hoe groter het bedrijf is, hoe beter het is voorbereid op een mogelijke ramp. Ruim 29% van de 56 bedrijven met een Business Continuity-plan heeft meer dan 500 werknemers. Van de bedrijven met maximaal 50 en 50-100 werknemers is dit maar 11%.

Voor het onderzoek ging AAC Cosmos bij 238 bedrijven in diverse branches zoals zakelijke dienstverlening, overheid en educatie na hoe zij tegen een Business Continuity-plan aankijken. Van de respondenten is de meerderheid werkzaam als systeem- of netwerkbeheerder (43%) of CIO/ IT-manager (31%). Hoewel zij vanuit hun vak gezien logischerwijs het meeste baat hebben bij een goed en up-to-date plan is het opmerkelijk dat zij maar weinig actie ondernemen om daadwerkelijk een dergelijk plan te realiseren.

"Het onderzoek toont aan dat een Business Continuity-plan weliswaar voor de onderneming als een waardevol instrument wordt gezien, maar dat maar weinig bedrijven hier ook daadwerkelijk uitvoering aan geven" zegt Robin van Dorrestein, sales manager bij AAC Cosmos. "Het is dan ook hoopgevend dat het merendeel van de respondenten aangeeft te werken aan een plan. Nu is het nog zaak de ondernemingen die aangeven niet met een Business Continuity-plan te werken ervan te overtuigen dat het van bedrijfskritiek belang kan zijn."

(423 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AAC Cosmos
AAC Cosmos is als landelijke dienstverlener, met 350 specialisten op vijf locaties, een belangrijke ICT-partner die het best past bij organisaties tot 500 werkplekken. Het bedrijf is specialist in automatisering en informatisering voor voornamelijk het MKB, de zorg en de overheid. Het bedrijf denkt mee met haar klanten over hoe zij ICT kunnen inzetten en maximaal kunnen profiteren van een een goed draaiende ICT-omgeving. Daartoe ontwikkelt AAC Cosmos duurzame ICT-solutions. ICT-specialisten bouwen netwerken, verzorgen het beheer en implementeren innovatieve toepassingen op basis van voorgedefinieerde solutions. In vrijwel iedere samenwerking met leveranciers beschikt AAC Cosmos over de hoogste serviceaccreditaties. Zo is het bedrijf onder andere Citrix Benelux Partner of the year 2005, Novell Platinum Solution Partner, Cisco Premier Partner, HP Preferred Partner 2006, Microsoft Gold Certified Partner for Security Solutions, Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solutions, Exact Support Partner van het Jaar 2004 en Exact Partner van het Jaar 2005. Daarnaast is AAC Cosmos winnaar van de CRN Award Best Value Added Reseller of the Year 2005. Meer over AAC Cosmos kunt u vinden op: http://www.aaccosmos.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
Email: ilonadb@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com