Gemeente Den Haag

Het Buitenom, de Lage Nieuwstraat, de Korte en Lange Lombardstraat, de Bierstraat, de Aprochestraat en de Kranestraat zijn de volgende straten die de gemeente opnieuw inricht. In deze straten wordt de bestrating van trottoirs en rijbanen vernieuwd en komt er nieuwe verlichting. Rijbanen worden smaller om voetgangers meer ruimte te geven. Het gebied krijgt een duurzaam verkeersveilige inrichting. Er worden in totaal 13 bomen extra geplant. Gelijktijdig met de herinrichting vervangt de gemeente in de meeste straten de riolering. De werkzaamheden beginnen naar verwachting eind 2007 met de aanpak van het Buitenom. Halverwege volgend jaar is het werk klaar. Dan is weer een stuk van het Oude Centrum opgeknapt volgens de uitgangspunten van De Kern Gezond.

Buitenom
Langs het Buitenom komt een wandelpad langs het water. De rijbaan wordt smaller en er komen snelheidsremmende drempels. Het trottoir langs de huizen wordt verbreed. Langs de gracht komen extra bomen. Dit gaat ten koste van 15 parkeerplaatsen. De gevels krijgen klassieke gevelverlichting en aan de kant van het water zorgen klassieke Haagse masten voor de verlichting. Gelijktijdig met de herinrichting wordt het riool vervangen. Korte en Lange Lombardstraat en omgevingMet de herinrichting van de Lage Nieuwstraat en de Korte en Lange Lombardstraat wordt het gebied tussen Westeinde, Jan Hendrikstraat, Lijnbaan en Prinsegracht in zijn geheel afgerond en als 30 km/u zone ingericht. In alle straten komt nieuwe bestrating en verlichting. In de Korte Lombardstraat komen twee extra bomen. Tijdens de werkzaamheden wordt ook in de Korte en Lange Lombardstraat het riool vervangen.

Bierstraat en omgeving
Met de herinrichting van de Bierstraat, Kranestraat en Aprochestraat wordt het gebied tussen de Veerkaden en de Zuidsingelgracht aangepakt. In deze straten wordt de bestrating en verlichting vervangen. In de Aprochestraat komen twee extra bomen en drie extra parkeerplaatsen. In deze straat wordt ook het riool vervangen.