Gemeente Lansingerland


Werk in uitvoering bij onderdoorgangen in Westpolder

Tot 29 juli rijden er geen treinen in Berkel en Rodenrijs. Er worden namelijk werkzaamheden aan het spoor verricht vanwege het maken van drie onderdoorgangen in de nieuwe wijk Westpolder. De onderdoorgangen komen bij de Zilvergracht, de Stationssingel en Rand Bolwerk. Tegelijkertijd wordt de fundering aangebracht voor de RandstadRailhalte Berkel Westpolder. lees verder...

Het werk bestaat uit het aanbrengen van funderingspalen, het plaatsen van damwanden en spoorwerkzaamheden. Bovendien wordt bij de Stationssingel het spoordek onder het spoor geschoven. Tijdens een extra buitendienststelling op 29 en 30 september volgen de spoordekken van Rand Bolwerk en Zilvergracht.

De spoorrails en de spoordijk zijn inmiddels verwijderd. Er wordt hard gewerkt aan het slaan van heipalen en trillen van damwanden. Komend weekend (21 en 22 juli) wordt de draagconstructie voor de spoordekken op de heipalen gemonteerd. Volgende week (tussen 23 en 27 juli) wordt het spoordek van de Stationssingel onder het spoor geschoven en de spoorbaan hersteld. Het weekend van 28 en 29 juli wordt dag en nacht gewerkt aan het terugleggen van het spoor. Zondagnacht wordt er testgereden. Als alles goed gaat rijden de treinen maandag 30 juli weer.

Werktijden

Door de week wordt gewerkt tussen 7.00 19.00 uur, met een uitloop naar 22.00 uur. In de weekenden wordt ook gewerkt, zondag vinden activiteiten die geluidsoverlast kunnen geven van 9.00 19.00 uur plaats. Het weekend van 28 en 29 juli wordt ook s nachts doorgewerkt.

Informatie

Tot eind juli informeren we u wekelijks in dit katern over het maken van de onderdoorgangen in Westpolder.