Gemeente Sneek


Quatre-mains beiaardconcert Sneek door "Hemony Duo"

Op 18 juli vindt op de beiaard van de Sneker Martinikerk een bijzonder concert plaats. Geert D'hollander en Liesbeth Janssens uit Antwerpen zijn levenspartners én muzikale partners. Als Hemony Duo geven zij veel quatre-mains beiaardconcerten, niet alleen in Europa maar ook in de Verenigde Staten.

Geert D'hollander is stadsbeiaardier van Antwerpen, Gent, Sint Niklaas en Lier en Liesbeth Janssens is als adjunct-stadsbeiaardier verbonden aan de beiaard van Gent en als stadsbeiaardier aan die van Lommel. D'Hollander en Janssens bespelen als Hemony Duo vierhandig de Sneker beiaard dat geeft het concert - hoorbaar - een bijzondere dimensie. Omdat er nauwelijks muziek voor beiaard vierhandig bestaat maken Geert D'hollander en Liesbeth Janssens zelf veel bewerkingen die zij als duo kunnen uitvoeren. In Sneek zullen zij bewerkingen spelen van composities van Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Edgar Tinel, Benjamin Britten, Manuel de Falla en Darius Milhaud.

Het Oud Kerkhof rondom de Martinikerk is een prima luisterplek. Programmaboekjes voor de zomeravondconcerten zijn gratis verkrijgbaar in het stadhuis, de Martinikerk, het Fries Scheepvaart Museum, de Openbare Bibliotheek, bij de VVV en op de avond van het concert bij de ingang van de traptoren aan de noordoostzijde van de Martinikerk.

Het concert begint om 20.00 uur.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 12-7-2007