Ingezonden persbericht

Nieuwe DeviceLock functionaliteit beveiligt communicatie PDA's en PC's

Rotterdam, 18 juli 2007 - SmartLine Inc., wereldwijd toonaangevend in endpoint apparaatbeveiliging, biedt met haar bekroonde DeviceLock®-software ondersteuning voor beveiliging van communicatie tussen PDA's en pc's. DeviceLock ondersteunt gecentraliseerde en granulaire toegangscontrole, auditing en shadowing van Windows Mobile®-apparaatcommunicatie met pc's via de Microsoft ActiveSync®-protocol over lokale poorten en verbindingsinterfaces, inclusief USB, COM, IrDA, Bluetooth en Wi-Fi. Deze nieuwe DeviceLock-functie is per direct beschikbaar voor open bètatests op www.protect-me.com. De officiële release is in augustus.

Voor de aanvraag van een licentie om DeviceLock te testen, kunt u contact opnemen met Sterk Werk Communicatie.

Mobiele apparaten als PDA's en smartphones worden steeds meer gebruikt in bedrijven en brengen nieuwe beveiligingsrisico's met zich mee. Onvoldoende beveiligingsmaatregelen van medewerkers en organisaties ten aanzien van deze apparatuur, die vaak veel geheugencapaciteit bevatten, kunnen ertoe leiden dat belangrijke gegevens lekken. "Er is een sterke vraag onder onze klanten om het gebruik van mobiele apparaten onder het strikte beheer van beveiligingsbeheerders van bedrijven te kunnen brengen. De integratie van ActiveSync-besturing in DeviceLock is onze reactie daarop," aldus Ashot Oganesyan, oprichter en technisch directeur van SmartLine.

Met ActiveSync-besturing kunnen beveiligingsbeheerders centraal en op een erg granulaire manier bepalen welke gegevenstypen specifieke eindgebruikers kunnen uitwisselen of synchroniseren tussen bedrijfs-pc's en hun persoonlijke Windows Mobile®-apparaten. Dit kunnen onder meer bestanden, afbeeldingen, agenda's, e-mailberichten, taken, aantekeningen en andere ActiveSynch-protocolobjecten zijn. Daarnaast kunnen de beheerders auditing en shadowing uitvoeren op bestanden en andere gegevens die van de pc's naar mobiele apparaten zijn gekopieerd.

Alle configuratietaken en -procedures voor ActiveSync-besturing kunnen makkelijk, systematisch en rendabel worden uitgevoerd vanaf een van de drie centrale beheerconsole opties: DeviceLock Management Console, dat is een Microsoft Management Console (MMC)-snap-in; DeviceLock Enterprise Manager, een zelfstandige beheerserver; of DeviceLock Group Policy Manager, een MMC-uitbreidings-snap-in voor Group Policy Object Editor.

DeviceLock heeft een uitgebreid centraal beheerplatform dat volledig integreert met Microsoft Active Directory®. Het stelt beveiligingsbeheerders ertoe in staat de gebruikerstoegang tot alle typen apparaten en lokale poorten op hun pc's nauwgezet te beheren, online te bewaken, schaduwkopieën te maken, in logboeken vast te leggen en te analyseren. Ook kunnen beheerders hiermee automatisch de werking van alle hardware-keyloggers blokkeren. DeviceLock biedt pro-actieve bescherming tegen gegevenslekken en infiltratie van bedrijfsnetwerken door malware via de lokale poorten van gedistribueerde computers. Hierdoor wordt het bedrijfsrisico als gevolg van kwaadwillige handelingen van insiders, fouten of door nalatigheid significant gereduceerd.

"De uitbreiding van de mogelijkheden van DeviceLock tot meer dan alleen apparaatbeheer functionaliteit door deze toevoeging van ActiveSynch-besturing, is de eerste stap in de implementatie van de nieuwe productstrategie van SmartLine," benadrukt Oganesyan. "Onze plannen voor dit product gaan ervan uit dat DeviceLock wordt uitgebouwd tot een uitgebreid endpoint beveiligingsplatform, met een veel hogere effectiviteit en beveiligingsprestatie, gebaseerd op intelligente filtermogelijkheden van gegevens. In toekomstige versies van DeviceLock zullen we het scala mobiele persoonlijke apparaten dat kan worden beheerd, snel uitbreiden door filter- en synchronisatieprotocollen te implementeren, die worden gebruikt door andere toonaangevende mobiele besturingssystemen."

Over SmartLine
Sinds haar oprichting in 1996 levert SmartLine Inc. DeviceLock®-endpoint beveiligingssoftware aan organisaties die Microsoft-technologie gebruiken. Het bedrijf bedient momenteel 2000 bedrijven, waaronder diverse financiële instellingen, telecommunicatiebedrijven, staats- en federale overheidsinstanties, geheime militaire netwerken en onderwijsinstellingen. SmartLine Inc. heeft kantoren in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Rusland. Bezoek SmartLine op www.protect-me.com voor meer informatie.