Accell Group

Aantal pagina's: 2

PERSBERICHT

Rechtbank verlaagt NMa-boete Accell van
11,5 miljoen naar 4,6 miljoen

Heerenveen, 18 juli 2007 ­ De rechtbank van Rotterdam heeft in haar uitspraak van hedenmiddag in de beroepszaak van Accell Group tegen de NMa-boete een deel van de beroepen van de fietsfabrikanten gegrond verklaard en de door de NMa- opgelegde boete aan Accell Group verlaagd van 11,5 miljoen naar 4,6 miljoe n. De rechtbank is van oordeel dat er voor het fietsseizoen 2001 informatie-uitwisseling heeft plaatsgevonden over de prijzen van fietsen, maar beoordeelt deze minder ernstig dan de NMa.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "Door de uitspraak van de rechtbank is in ieder geval vast komen te staan dat de NMa weer gewezen is op een aantal onterechte beschuldigingen. Het enige waar we de rechtbank blijkbaar niet van hebben kunnen overtuigen is dat er geen sprake is van afspraken voor de prijzen van het fietsseizoen 2001. Prijsverhogingen waren in dat jaar echter gewoon een gevolg van sterk gestegen kostprijzen van componenten. Aangezien fietsfabrikanten deze componenten veelal bij dezelfde leveranciers kopen, fietscollecties per seizoen worden ontwikkeld en de zomer voor elke fabrikant op hetzelfde moment afloopt, worden nieuwe prijzen in onze bedrijfstak nu eenmaal op hetzelfde moment van toepassing. Wij zijn dan ook van mening dat we niets verkeerd gedaan hebben. Er zíjn geen prijsafspraken gemaakt en dus vinden we een boete nog steeds niet van toepassing."

Accell Group bestudeert thans het vonnis van de rechtbank en beraadt zich op hoger beroep in deze zaak. In ieder geval beïnvloedt het de operationele gang van zaken bij Accell Group niet.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Bremshey, Hercules, Koga- Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (46% van de omzet), Duitsland (21%) en Frankrijk (9%). Andere EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk nemen 14% voor hun rekening. De overige 10% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.
---

Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor `home use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2006 431,7 miljoen en de nettowinst 18,4 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) tel: (+31) 0513-638731 Hielke Sybesma, lid Raad van Bestuur (CFO) tel: (+31) 0513-638731 Website: www.accell-group.com


* * *


---


---- --