Gemeente Arnhem

Ruim 400 deelnemers Zomerzwemlessen Valkenhuizen (18 juli 2007) Aantal kinderen op wachtlijst afgenomen

Voor het eerst kunnen kinderen deze zomer in Zwembad Valkenhuizen intensieve zwemlessen volgen in de zomervakantie. Dit is de periode bij uitstek waarin extra aandacht kan worden gegeven aan beginnende zwemmers. De meeste kinderen zijn niet de volledige zes weken op vakantie, bovendien bleek de wachtlijst voor de reguliere zwemlessen te groeien. De deelnemende kinderen krijgen gedurende een week drie keer intensief les op het eigen niveau. In totaal zijn over de zes lesweken ruim 400 kinderen aangemeld.

Niveaugroepen
Kinderen kunnen één week deelnemen aan de lessen maar ook alle zes weken. De lessen worden gegeven in verschillende niveaugroepen. Zo zijn er speciale startgroepen, maar ook groepen voor kinderen die al in het diepe zwemmen maar nog geen diploma hebben. Drie dagen in de week krijgen de zwemmertjes een uur les, hiervan wordt 50 minuten intensief geoefend, waarna de laatste 10 minuten tijd is voor een spelletje in het water met de lesgever. Aan het eind van de vakantie kunnen de kinderen die al zover zijn, afzwemmen voor het zwemdiploma A. Alle kinderen kunnen na de vakantie instromen in een van de bestaande zwemlesgroepen van Valkenhuizen of De Grote Koppel. Het is nu nog niet duidelijk om hoeveel kinderen dit zal gaan. Wel is al duidelijk dat het aantal kinderen op de wachtlijst voor zwemles in beide baden is afgenomen.

Opgeven nog mogelijk
De laatste drie weken van de vakantie is nog ruimte in de lesgroepen voor de wat meer gevorderde zwemmertjes. De startgroepen in deze periode zitten vol. Kosten voor één week met drie intensieve lessen bedragen 18,- (naast de eventuele kosten voor inschrijving). Meer informatie over de zomerzwemlessen is te krijgen bij de kassa van Zwembad Valkenhuizen, Beukenlaan 23, 6823 MA Arnhem, 026 - 442 82 18, www.valknhuizen.com.