Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
17 juli 2007

nummer:
067

|                                                                              |
Eneco en gemeente pakken graffiti aan

Burgemeester en wethouders namen het besluit om voor één jaar een vergunning te verlenen aan Bizon Buitenreclame voor het aanbrengen van reclame op Eneco-objecten. De gemeente en Eneco werken hieraan mee, omdat Bizon er als tegenprestatie voor zorgt dat van alle Eneco-objecten de graffiti blijvend wordt verwijderd. Zowel de gemeente als Eneco zijn blij dat er een oplossing is gevonden om de Eneco-objecten vrij van graffiti te krijgen.

Bizon Buitenreclame
Bizon opereert op dit moment voornamelijk in Noord-Holland. Capelle aan den IJssel is de eerste gemeente in Zuid Holland waarbij deze aanpak wordt toegepast. Tegen relatief lage prijzen kunnen culturele en charitatieve instellingen via Bizon adverteren. Hiervoor gebruikt Bizon A0-wisselframes die zij bevestigen op Eneco-objecten.

Evaluatie
Na één jaar evalueren alle partijen de aanpak en beoordeelt de gemeente of zij de vergunning verlengt.

Gemeentelijk maakt zich sterk om graffiti tegen te gaan De gemeente vindt het belangrijk om graffiti te bestrijden omdat een schoner straatbeeld bijdraagt aan een veiliger gevoel. Op gemeentelijke objecten wordt racistische graffiti binnen één dag verwijderd en voor overige graffiti op gemeentelijke objecten geldt een termijn van drie dagen. Een van de uitgangspunten van het gemeentelijk graffitibeleid is dat eigenaren zelf hun eigen objecten schoonmaken. Om dit te stimuleren biedt de gemeente de eigenaren aan om te participeren in het financieel aantrekkelijke gemeentelijk schoonmaakcontract. Particulieren kunnen voor slechts E 7,50 per vierkante meter aanhaken bij het schoonmaakcontract dat de gemeente met CSU Cleaning Services b.v. heeft.