Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Meerdere auto-inbraken

Apeldoorn, 18-07-2007 o Maandag 16 en dinsdag 17 juli zijn weer meerdere auto-inbraken gepleegd in Apeldoorn en omgeving. Onder andere aan de Berg en Dalweg in Beekbergen en aan de Pythagorasstraat, de Aalbessenlaan en de Talingweg in Apeldoorn.

Bij deze diefstallen zijn allerlei waardevolle spullen gestolen, waaronder een Playstation, een portemonnee, contant geld, een mobiele telefoon, CDs, autoradios en een navigatiesysteem.

De politie doet onder de noemer Niets erin, niets eruit! met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in autos achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. Op deze site staan meer nuttige tips.