Radboud Universiteit Nijmegen


Persbericht

Pb 07 20
Nijmegen, juli 2007

Mr. Johan van de Gronden benoemd tot hoogleraar Europees Recht aan de Radboud Universiteit

Mr. J.W. (Johan) van de Gronden is met ingang van 1 september 2007 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Europees Recht.

Johan Willem van de Gronden (1966, Nunspeet) behaalde in 1986 zijn propedeuse theologie aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn en studeerde van 1986-1992 Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (propedeuse) en de Universiteit Utrecht (doctoraal). In 1998 promoveerde hij op onderzoek naar de implementatie van het EG-milieurecht door decentrale overheden bij prof.mr. B. Hessel en prof.mr. K.J.M. Mortelmans.

Sinds 1992 is mr. Van de Gronden verbonden aan de sectie Economisch Publiekrecht van het Europa Instituut van Universiteit Utrecht. Sinds 2003 is hij er universitair hoofddocent. Zijn aandachtsgebied betreft het economische en Europese recht. Ook is hij in 1999 gedetacheerd geweest als zaakbehandelaar bij de Afdeling Onderzoek Toezicht en Ontheffingen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de instantie die toeziet op eerlijke concurrentie in alle sectoren van de Nederlandse economie. Tot medio 2003 was hij eveneens secretaris van de Bezwaaradviescommissie van deze autoriteit.

De heer Van de Gronden is sinds medio 2003 rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam met als aandachtsveld de bijzondere competentie mededingingsrecht. Hij is lid van de Commissie voor Consumentenaangelegenheden van de Sociaal Economische Raad en van de redactieraad van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht. Als deskundige op het gebied van het Europese recht was hij 1996-2006 lid van de redactie Handleiding Milieuwetgeving, onderdeel Internationaal en Europees milieurecht. Hij werkt nog steeds mee aan de Losbladige editie Praktijkboek Mededingingswet. In Nijmegen zal prof. Van de Gronden werken vanuit de vaksectie Internationaal en Europees recht van de Rechtenfaculteit.

Noot voor de pers:

Informatie:


· J.vandeGronden@law.uu.nl


· afd. communicatie, tel. (024) 361 6000, info@communicatie.ru.nl

Persberichten van de Radboud Universiteit Nijmegen zijn ook te raadplegen via www.ru.nl

Wetenschapsredactie Radboud Universiteit Nijmegen
De link voor de media
024 3616000
wetenschapsredactie@communicatie.ru.nl