Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 18 juli 2007

(

Voorhout Auto gestolen na inbraak in woning
Een blauwe Opel Zafira is afgelopen nacht na een inbraak in een woning aan de Klaverhof gestolen. Verder zijn er ook bankpasjes, mobiele telefoons, sleutels, een portable DVD-speler, een tas met daarin een portefeuille en geld en een horloge uit de woning gestolen. Vermoedelijk zag men kans de woning binnen te komen door een grendel van een raam te ontsluiten. De boven slapende bewoners ontdekten de inbraak vanmorgen rond 06.30 uur. De politie heeft de gestolen auto inmiddels in de opsporingssystemen opgenomen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiden Verdachte van heling aangehouden
Een 16 jarige jongen uit Leiderdorp is woensdag 18 juli rond 12.30 uur op de Haarlemmerstraat aangehouden als verdacht van heling van een damesfiets. Agenten stopten de daar fietsende jongen om hem te bekeuren voor het fietsen in voetgangersgebied. De agenten kregen het idee dat de damesfiets met een waarde van ongeveer 800 euro reed niet van hem was en vroegen het hem. Hij vertelde dat hij de fiets vorige week bij het station voor 20 euro van een junk had gekocht. De agenten stelden vast dat hij zich daarmee had schuldig gemaakt aan heling. De verdachte is voor het onderzoek ingesloten. De fiets is inbeslaggenomen en een onderzoek volgt naar de rechtmatige eigenaresse.

Woubrugge Aanhanger met melk gekanteld
Op woensdag 18 juli, rond 11.10 uur, is een aanhangwagen met melk gekanteld op de Herenweg. De vrachtauto met aanhanger kwam vanaf Woubrugge en was net rechtsaf de N207 opgereden in de richting van Alphen aan den Rijn. In de bocht kantelde de aanhangwagen waarin melk werd vervoerd. Uiteindelijk is 16.000 liter melk uit de wagen gevloeid en op het wegdek, in de berm en in de nabij gelegen sloten terecht gekomen. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek schoon te spuiten. Een takel moest er aan te pas komen om de aanhangwagen weer rechtop te zetten. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het kantelen van de aanhangwagen. De rijbaan richting Alphen aan den Rijn is afgesloten geweest, het verkeer kon gebruik maken van de naastgelegen busbaan.

Waddinxveen Politie onderzoekt aangetroffen auto
De politie doet onderzoek naar een Volkswagen Passat (stationwagon), zilvergrijs van kleur die op De Wingerd is achtergelaten. De auto heeft daar ongeveer van 1 tot en met 17 juli gestaan. Mogelijk is de auto in deze periode ook gebruikt. De auto was makkelijk te herkennen, de autoruiten aan de achterzijde waren opvallend afgeplakt met donkere folie.

De auto is medio augustus 2006 in de politieregio Zuid Holland Zuid gestolen. De politie hoopt via getuigen de autodief te achterhalen. De politie heeft de bewoners van De Wingerd via een brief gevraagd contact op te nemen met het politieteam van Waddinxveen, via 0900-8844, als zij:

. weten wie de auto heeft achtergelaten of wie het voertuig gebruikte.
. tussen 1 en 17 juli personen hebben gezien die zich verdacht ophielden in de omgeving van de auto.
. van andere mensen iets gehoord hebben over deze auto of anderszins informatie hebben die mogelijk in relatie staat tot de diefstal.

Mensen die informatie hebben, maar wensen anoniem te blijven, kunnen anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000


------------------------------------------ einde middagberichten ------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --