Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Braamt - Schuurbrand recreatieboerderij, 1 gewonde        |
In een recreatieboerderij aan de Langestraat in Braamt is dinsdag 17 juli brand uitgebroken. Een 20-jarige man uit Doetinchem is hierbij zwaar gewond geraakt. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Campinggasten hebben 12 paarden in veiligheid gebracht in een nabij gelegen weiland.

De politie werd omstreeks 15.15 uur over de brand ingelicht. Ter plaatse bleek het om een grote, uitslaande brand te gaan. De politie heeft de omgeving afgezet en omstanders op een veilige afstand gehouden. Uit een eerste onderzoek naar de oorzaak van de brand is duidelijk geworden dat de brand is ontstaan door een ongelukkige handeling door de Doetinchemmer na het bijvullen van de benzinetank van een grasmaaier. Het slachtoffer probeerde de brand te blussen, maar raakte daarbij zwaar gewond.

Omstanders hebben het slachtoffer in het zwembad op het campingterrein gekoeld en eerste hulp verleend in verband met zijn opgelopen brandwonden. Daarna is de man per ambulance voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer bluste het vuur en een onderzoek naar mogelijk vrijgekomen asbestdeeltjes is inmiddels afgerond. Gebleken is dat op het eigen terrein en op een aangrenzend weiland een beperkte hoeveelheid asbestdeeltjes terecht is gekomen. Dit wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

|     |Westendorp - Man onder paardenspan                        |
Een 57-jarige koetsier uit Raamsdonk is dinsdag 17 juli gewond geraakt toen hij op de Zweerinkdijk in Westendorp onder een paardenspan terechtkwam. De man liep hierbij onder meer een aantal gebroken ribben op. Hij is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 12.25 uur bij de politie binnen. Onduidelijk is nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Voor zover bekend heeft de man zichzelf uit zijn benarde positie kunnen bevrijden, waarna hij voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

|     |Doetinchem - Vrouw rijdt door na aanrijding met meisje op |
|     |fiets                                                     |
Een nog onbekende vrouw heeft dinsdagmiddag rond 12:30 uur een 11-jarig meisje uit Doetinchem aangereden op de Jan Willinkstraat in Doetinchem, en is daarna doorgereden.

Het meisje stond met haar fiets stil op de Jan Willinkstraat, toen ze ineens werd aangereden door een fors gebouwde vrouw in een klein model groen/blauwe auto. Het meisje heeft lichte verwondingen opgelopen; blauwe plekken en pijn aan haar rechterarm en -been.

De bestuurster van de auto zat te bellen achter het stuur en merkte het meisje daardoor mogelijk te laat op. Naast de bestuurster van de auto zat een jongetje. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Winterswijk - Alerte winkeliers                           |
Dinsdagmiddag 17 juli heeft de politie drie jongens uit Aalten, 18, 19 en 20 jaar oud, aangehouden nadat zij zich verdacht hadden gedragen in enkele winkels in het centrum van Winterswijk.

Een winkelier die onraad rook, belde de politie nadat de jongens in zijn zaak waren geweest. Zij trokken zijn aandacht omdat zij de winkel leken te observeren. Na deze eerste melding van verdacht gedrag hebben de winkeliers elkaar telefonisch gewaarschuwd, wat ertoe leidde dat de politie een tweede melding ontving dat de jongens in een winkel aan de Wooldstraat gezien waren. Een agent kreeg de jongens korte tijd later in het vizier. Ze zijn aangehouden op basis van het feit dat zij verdacht werden van winkeldiefstal. Zij hadden geen gestolen goederen bij zich, maar de tas van één van de jongens bleek wel een zogenaamde geprepareerde tas te zijn. Deze tas is in beslag genomen. Aangezien zij nog geen strafbare handelingen hadden verricht, werden zij na verhoor in vrijheid gesteld. De telefoonketen heeft goed gewerkt en de politie attendeert winkeliers op het feit dat betrokkenen interesse hadden in winkels met duurdere merkkleding.

Einde bericht
---


---


---

---- --