Politie Gelderland-Zuid

Inbreker rijdt tijdens vlucht tegen boom

Velddriel, 18-07-2007 o Dinsdagnacht maakten getuigen melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Tweede Geerden in Velddriel. Agenten gingen erheen en werden ter plaatse door de getuigen aangesproken en verwezen naar een bestuurder van een scooter die verderop in de struiken lag. Dit zou de verdachte van de inbraak zijn die tijdens zijn vlucht onderuit was gegaan.

Een ambulance was inmiddels al gewaarschuwd en heeft de scooterrijder eerste hulp verleend. Omdat zijn situatie ernstig leek, werd een traumahelikopter ingevlogen. De man, van 19 jaar uit de gemeente Maasdriel, is overgebracht naar het UMC in Utrecht. Voor zover bekend heeft hij divers letsel opgelopen waaronder vermoedelijk hoofdletsel.

Op een steenblok
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie kwam om sporenonderzoek te doen. Zo is achterhaald wat zich precies heeft voorgedaan. Uit het onderzoek blijkt dat de 19-jarige met vermoedelijk hoge snelheid op een steenblok is gereden. Even verderop kwam de scooter tegen een boom tot stilstand.

Ten val
De getuigen hadden de man uit een bedrijf zien klimmen en aangeroepen te blijven staan. De 19-jarige stapte echter op de scooter en wilde wegrijden. Daarbij reed hij tegen een muur en ging onderuit. Nog een keer riepen de getuigen naar de man om te blijven staan, zonder resultaat. Toen zij hem even later zagen vallen, belden ze meteen 1-1-2 voor een ambulance.

Uit het bedrijf bleek de verdachte geld weggenomen te hebben, wat later in de buurt van de aanrijding werd teruggevonden. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.
(08)