Gemeente Gouda


ondernemers positiever over dienstverlening gouda (18-7-2007)

In de Economische Visie Gouda 2005-2010 ("Aantrekkelijk ondernemen - Veelzijdige werkgelegenheid") staat dat Gouda een aantrekkelijke stad moet worden voor ondernemers. Gouda wil zich qua ondernemersklimaat en dienstverlening minstens kunnen meten met andere gemeenten. Uit een tweede meting blijkt dit nu het geval te zijn. "De inspanningen die we de afgelopen jaren hebben verricht om de ondernemer beter van dienst te zijn hebben resultaat" stelt wethouder Siebe Keulen van economische zaken.

Om te kunnen beoordelen waar de gemeente staat doet Gouda iedere twee jaar metingen naar het ondernemersklimaat onder de Goudse ondernemers. De eerste keer werd dat gedaan in 2005. In de maanden januari en februari van dit jaar werd aan 100 willekeurige Goudse ondernemers opnieuw een oordeel over het ondernemersklimaat gevraagd. Deze tweede meting laat een flinke verbetering zien in de beoordeling van het ondernemersklimaat en de gemeentelijke dienstverlening voor ondernemers.

Waar Gouda in 2005 nog duidelijk slechter scoorde dan andere steden, zit Gouda nu boven het gemiddelde. Het samenvattende rapportcijfer voor het ondernemersklimaat was in 2005 nog een 6,2 en is in 2007 gestegen naar een 6,7. De gemeentelijke dienstverlening beoordeelden de ondernemers in 2005 nog met een 5,9 en dat is in 2007 gestegen naar 6,3.

Op belangrijke onderdelen van het ondernemersklimaat is duidelijke vooruitgang zichtbaar zoals: bereikbaarheid, ruimteaanbod op bedrijfslocaties en veiligheid. Wethouder Keulen constateert: "Op hoofdlijnen betekent dit dat we op de goede weg zijn. Het economisch beleid behoeft op dit moment geen grote aanpassingen. Wel kunnen we nog aan enkele punten extra aandacht geven. Het gaat dan vooral om verdere verbetering van de gemeentelijke dienstverlening, communicatie naar ondernemers en startersbeleid. Op deze onderdelen wordt verdere actie voorbereid of zijn al activiteiten gepland".