Vereniging Milieudefensie


Jongeren Milieu Actief (JMA) tweede in klimaatstrijd MSN

Jongeren Milieu Actief (JMA) heeft in de Klimaatstrijd van MSN de tweede plaats behaald met het project 'The Bet'.

Voorafgaand en tijdens de Life Earth klimaatconcerten organiseerde MSN een klimaatstrijd waarin 5 organisaties en 5 bedrijven streden om de titel 'het beste groene initiatief'.

De genomineerde bedrijven (Triodos Bank, Essent, Salt magazine, Gubba, iMove) en de goede doelen (WNF, JMA, WeAreClimateNeutral, De Betere Wereld, Fair Nature) waren genomineerd omdat ze met concrete initiatieven niet alleen aandacht vragen voor de klimaatproblematiek, maar ook alles in het werk stellen om een oplossing na te streven.

4.500 bezoekers van de Live Earth-portal van MSN gaven hun stem. Triodos Bank kwam bij de bedrijven als winnaar uit de bus vanwege haar duurzame investeringen en spaar- en betaalrekeningen, het WNF kreeg bij de goede doelen de eerste plaats met de campagne voor het behoud van het Amazonewoud.

JMA behaalde met The Bet een eervolle tweede^ plaats. The Bet is een energiebesparings-weddenschap tussen middelbare scholieren en hun gemeente. Jongeren laten hiermee zien dat het heel makkelijk en leuk is om minimaal 8 procent CO2 uitstoot te besparen. Meer info over the Bet? Ga naar www.thebet.nl