Directeur van Otis opent eerste "groene" liftfabriek ter wereld

18/07/2007 15:10



PR Newswire



FARMINGTON, Connecticut, July 18 /PRNewswire/ --
Otis Elevator Company, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), heeft 's werelds eerste "groene" liftproductiefaciliteit geopend, waar milieuvriendelijke liftsystemen geproduceerd gaan worden.

Het Otis TEDA Elevator Center, gevestigd in het hart van het Tianjin economisch-technologisch ontwikkelingsgebied (TEDA) in China, op een terrein van 1,5 miljoen vierkante voet (141.643 vierkante meter), combineert de meest vooruitstrevende, energiezuinige technologieën om het energiegebruik met ten minste 25 procent te verlagen. Het centrum zal Gen2(R) liften en hoge-snelheid niet-geschakelde systemen met permanente magneet produceren.

"Het is van buitengewoon belang dat het Otis TEDA Elevator Center is geopend in TEDA," zei Yang Dongliang, lid van de gemeentelijke vaste commissie en plaatsvervangend burgemeester van Tianjin. "Door het wijdverbreide gebruik van groene technologieën, stelt dit centrum de norm voor het balanceren van economische groei en milieubescherming."

"Met veel genoegen openen wij het Otis TEDA Elevator Center, waarmee we verder tegemoet kunnen komen aan onze toezegging tot duurzame ontwikkeling in China en wereldwijd," zei Otis manager Ari Bousbib. "Enkele van de producten die gemaakt zullen worden in onze nieuwe fabriek zijn Otis'
milieuvriendelijke paradepaardje, het Gen2 liftsysteem, zowel als andere niet-geschakelde systemen. Deze faciliteit van wereldklasse, zal voorop lopen op weg naar een groenere toekomst, waardoor Otis milieu-verantwoordelijke producten kan maken, daarbij het energieverbruik zo laag mogelijk houden."

Het Otis TEDA Elevator Center was ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de Green Building Council's Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Gold standards van de Verenigde Staten. Het maakt op grote schaal gebruik van daglicht en natuurlijke ventilatie, koele daken om de effecten van "heat island" te verminderen, stralingsverwarming in kantoren en kantine, intensieve isolatie, ramen van hoogwaardig materiaal en regenwater dat opgevangen wordt voor irrigatie van de werkplaats. Het centrum biedt ook verwarming, ventilatie en airconditioning en automatiseringssystemen voor het gebouw van UTC's Carrier business unit en beveiligings- en toegangssystemen van UTC Fire & Security. Deze geïntegreerde systemen helpen bij het verlagen van het energieverbruik door het algeheel milieusparende centrum.

Otis' voorzieningen zullen de meest vergevorderde productontwikkeling kennen, zowel als vervaardiging- en testmogelijkheden voor Gen2 liften en niet-geschakelde systemen met energiezuinige permanente-magneet machines. Behalve dat ze maar half de energie gebruiken van conventioneel geschakelde machines, is het niet nodig de gepatenteerde riemen met bekleed staal en niet-geschakelde machine van de Gen2 liften te smeren, waardoor het systeem schoner is voor het milieu.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste producent van en onderhoudsbedrijf voor producten voor het verplaatsen van personen, zoals liften, roltrappen en transportbanden. Otis, met het hoofdkantoor in Farmington, Connecticut, heeft 61.000 mensen in dienst, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en territoriums en onderhoudt wereldwijd 1,5 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gediversifieerd bedrijf dat voorziet in hoog-technologische producten en diensten voor de bouw- en lucht- en ruimtevaartindustrie.

Website: http://www.otis.com

Tizz Weber, Directeur, Communicatie van Otis Elevator Company, +1-860-676-6127, Tizz.Weber@Otis.com