Siemens

Persbericht

0707.960a nl

Den Haag, woensdag 18 juli 2007

0707.960a nl

Siemens gaat, dankzij een aantal nieuwe grote opdrachten, 94 nieuwe kranen uitrusten om havens in het Midden-Oosten en in Azië een hogere productiviteit en een betere ROI (Return on Investment) te geven. DP World bestelde nog eens 15 Ship To Shore (STS) kranen en 32 Rail Mounted Gantry (RMG) kranen van ZPMC, uitgerust met Siemens-besturingen, voor de nieuwe T2-terminal in Jebel Ali. Daarnaast zullen de beproefde Simovert Masterdrives met variabele snelheid van Siemens worden gebruikt voor de nieuwe 11 STS- en 36 RMG-kranen ten behoeve van de Hyundai Merchant Marine-terminal van Busan New Port in Korea, eveneens gebouwd door ZPMC.

De eerste opdracht in Jebel Ali (Dubai, Verenigde Arabische Emiraten) vormt de tweede fase van een project dat Siemens een aantal jaren geleden is begonnen. Jebel Ali Port in Dubai was de eerste haven die tandem lift STS-kranen in gebruik nam. Dit nieuwe project omvat 15 STS- en 32 RMG-kranen en brengt het totaal van de terminal op 29 STS- en 60 RMG-kranen.
Siemens levert Simatic S7 PLC's, laagspanningsschakelapparatuur, main-drive-motoren, Simovert Masterdrives met variabele snelheid, Simosec middenspannings¬schakelapparatuur en Geafol middenspanningstransformatoren.

De additionele bestelling van aandrijfapparatuur omvat 11 tandem lift STS-kranen en 36 automatische RMG-kranen voor de Hyundai Merchant Marine Terminal in Busan New Port.
De toepassing en implementatie van Siemens know-how in deze projecten samen met beproefde producten is een perfecte combinatie, ook wat betreft veiligheid, betrouwbaarheid en toekomstvastheid van hun investering in havenfaciliteiten", aldus Ed Hoogenboom, directeur Siemens Cranes.

De activiteiten van Siemens Cranes, met het hoofdkantoor in Nederland, maken deel uit van de divisie Automation and Drives (A&D), Duitsland. Siemens is een grote, internationale aanbieder op het gebied van elektrotechniek en elektronica. De onderneming heeft 475.000 medewerkers in dienst, die producten ontwikkelen en vervaardigen, complexe systemen en projecten ontwerpen en installeren, en die een breed spectrum van diensten op maat leveren, afgestemd op de individuele behoeften van de klant. Siemens biedt innovatieve technologieën en een omvangrijke know-how aan klanten in meer dan 190 landen.

Voor nadere informatie:
Siemens Cranes, Alfredo Gonzalez-Hernandez
Tel +31 (0)70 333 3524
E-mail: alfredo.gonzalez-hernandez@siemens.com
Internet: www.siemens.com/cranes

Nadere informatie voor redacteuren:
Siemens Nederland, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: +31 (70) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com