Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Vechtpartij tussen dronken mannen             |
Agenten hebben dinsdag 17 juli ingegrepen in een ruzie tussen twee dronken mannen op het Marktplein in Apeldoorn. Een 59-jarige man uit Deventer is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Surveillerende agenten zagen beide mannen met elkaar op de vuist gaan en hebben de vechtenden gescheiden. Beide mannen waren onder invloed van alcohol. De amokmaker is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de man uit Deventer is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Het slachtoffer, een 57-jarige Apeldoorner liep enkele rake klappen, maar hoefde verder geen doktersbehandeling.

|     |Apeldoorn - Meerdere auto-inbraken                        |
Maandag 16 en dinsdag 17 juli zijn weer meerdere auto-inbraken gepleegd in Apeldoorn en omgeving. Onder andere aan de Berg en Dalweg in Beekbergen en aan de Pythagorasstraat, de Aalbessenlaan en de Talingweg in Apeldoorn.

Bij deze diefstallen zijn allerlei waardevolle spullen gestolen, waaronder een Playstation, een portemonnee, contant geld, een mobiele telefoon, CD's, autoradio's en een navigatiesysteem.

De politie doet onder de noemer 'Niets erin, niets eruit!' met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. Op de internetsite www.politie.nl staan meer nuttige tips.

|     |Apeldoorn - Vluchtende winkeldief aangehouden             |
Dinsdagmiddag 17 juli is rond 17:45 uur een 45-jarige man uit Apeldoorn door de politie aangehouden nadat hij op de vlucht was geslagen voor een beveiligingsmedewerker.

De man had acht T-shirts in een tas gestopt in een kledingzaak aan de Hoofdstraat in Apeldoorn en verliet hiermee al rennend de winkel. Hierna heeft hij zich in een nabijgelegen winkel verstopt. Toen hij in deze winkel werd aangesproken door een beveiligingsmedewerker heeft hij zijn buit achtergelaten en is op de vlucht geslagen. In het centrum surveillerende agenten werden er door een oplettende voorbijganger op geattendeerd dat de winkeldief een winkel aan het Marktplein was ingevlucht. Hier hebben de agenten de man aangehouden. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden met harddrugs                 |
Een 33-jarige man uit Apeldoorn is dinsdagochtend 17 juli rond 06:30 aangehouden in verband met openstaande boetes. Na zijn aanhouding bleek hij een flinke hoeveelheid harddrugs (xtc, cocaïne en amfetamine) en een verdachte hoeveelheid contant geld bij zich te hebben.

Agenten troffen de man dinsdagochtend aan op de Einsteinlaan. Na zijn aanhouding in verband met openstaande boetes is de man meegenomen naar het politiebureau. Hij droeg een tasje om zijn nek, wat hem is afgenomen toen hij werd ingesloten. In dit tasje trof de politie de verdovende middelen aan. De drugs en het geld zijn in beslag genomen, tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


---


---


---

---- --