Ingezonden persbericht


Persbericht

18 juli, 2007

Postini en Baker & McKenzie presenteren nieuwe 'Business Guide' voor elektronisch datamanagement

~ Zakelijke gids wijst op problemen van elektronisch datamanagement en juridische risico's ~

Baker & McKenzie, een van 's werelds grootste advocatenkantoren, en Postini, wereldwijd leider in on-demand communicatiebeveiliging en compliance-oplossingen voor e-mail, instant messaging en web, presenteren een nieuwe zakengids. Deze gids attendeert bedrijven op de risico's en problemen op het gebied van elektronisch datamanagement, inclusief overheidsregulering en vereisten op het gebied van e-discovery.

Cynthia Jackson, partner bij Baker & McKenzie LLP, ontwikkelde deze zakengids. Zij heeft vele jaren ervaring met wereldwijde compliance-toepassingen, procesvoering en arbeidsrecht. De gids helpt bedrijven bij de keuze van strategieën om elektronische bestanden bij te houden. Het goed bijhouden van deze elektronische data vermindert de risico's op aanklachten, het lost e-discovery problemen op en reduceert irritatie op de werkvloer. Tevens beveiligen bedrijven hiermee hun intellectueel eigendom, maken zij volledig gebruik van encryptie en omzeilen zij zo potentieel tegengestelde internationale belangen.

De gids is bestemd voor het voorlichten van zakelijke adviseurs en compliance officers, financiële specialisten, ICT'ers, P&O'ers en andere professionals. Bedrijven komen via deze gids te weten hoe zij hun bedrijf klaar moeten stomen voor elektronisch datamanagement. Daarnaast bevat de gids ook veel praktijkvoorbeelden en een overzicht van relevante Amerikaanse en Europese wet- en regelgeving. Tevens worden er verscheidene tips aangereikt aan de hand van best practices.

"De in de zakengids beschreven elektronische communicatie-compliance is een veelbesproken onderwerp, aangezien bedrijven nu te maken hebben met de vereisten en gevolgen van e-discovery", zegt Sundar Raghavan, vice-president solution marketing bij Postini. De behoefte om elektronische data beter te archiveren, behouden, filteren en beschermen is groter dan ooit. De 'Business Guide' voor het managen van elektronische data helpt bedrijven om grip te krijgen op de uitdagingen en mogelijkheden die er liggen.

"Bedrijven in alle soorten en maten moeten denken aan het implementeren van systemen en trainingen om hun intellectuele eigendommen en vertrouwelijke klant- en personeelsgegevens te beschermen", voegt Raghavan toe.

Business Guide to Managing Electronic Data
De nieuwe 'Business Guide to Managing Electronic Data', geschreven door Baker & McKenzie LLP en herdrukt met de toestemming van Postini, is beschikbaar op http://www.postini.com/baker_download. Tevens is het mogelijk om een webcast te downloaden waarop Cynthia Jackson de verschillende onderwerpen en best practices bespreekt. Deze webcast is te vinden op http://www.postini.com/baker_webinar.

VOOR DE REDACTIE

Over Baker & McKenzie
Baker & McKenzie - opgericht in 1949 - is een wereldwijd advocatenkantoor met meer dan 3,400 gekwalificeerde, internationaal ervaren advocaten en ruim 6600 andere professionals. Het personeel is verdeeld over 70 kantoren in 38 verschillende landen. De afsluiting van het fiscale jaar eindigde op 30 juni 2007. Het jaar 2006 is afgesloten met ruim 1,5 miljoen dollar omzet. John Conroy is voorzitter van het Executive Committee. (www.bakernet.com)

Over Postini
Postini is wereldwijd marktleider op het gebied van on-demand communicatiebeveiliging, compliance en productiviteitsoplossingen voor e-mail, instant messaging en internet. Postini's diensten zijn ontworpen om klanten te beschermen tegen virussen, spam, phishing, fraude en andere aanvallen. Tevens helpt Postini zijn klanten berichten te versleutelen om de vertrouwelijkheid en privacy te verzekeren en archiveert het de communicatie om compliance te garanderen en voorbereidingen te treffen voor e-discovery.

Meer dan 36.000 organisaties vertrouwen dagelijks op Postini voor hun bescherming tegen een scala aan dreigingen om daarmee betrouwbare communicatie te garanderen. Postini helpt deze klanten ook om compliant te zijn, juridische risico's te verminderen en intelligent beheer en naleving van het bedrijfsbeleid mogelijk te maken. Hiermee worden het intellectueel eigendom, de reputatie en de zakelijke relaties van een organisatie beschermd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Postini op info@postini.com of de website bezoeken http://www.postini.com.

###

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: renev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

-------------------------------

LEWIS Communications BV - KvK 14066694 - Hoevenweg 29 - 5652 AW - Eindhoven