Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Gestolen bus in brand op parkeerplaats

Zutphen / Twello, 18-07-2007 o Een brandende bedrijfsbus op de parkeerplaats van Be Quick aan de Laan naar Eme in Zutphen leidde woensdagochtend 18 juli naar een inbraak in Twello. Hier bleek de bus met de nodige spullen uit het pand bij een hoveniersbedrijf gestolen te zijn. De politie onderzoekt beide feiten.

De politie kreeg even voor 06.00 uur een melding dat er op de parkeerplaats aan de Laan naar Eme in Zutphen een bedrijfsbus in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust, waarna de bus kon worden afgesleept.

Uit een eerste onderzoek werd duidelijk dat de bus in de nachtelijke uren is weggenomen bij een bedrijfsinbraak aan de Koppelstraat in Twello. Na het forceren van een raam heeft men de kantine en het kantoor doorzocht. Er zijn ondermeer twee pcs, een professioneel koffiezet-apparaat en de nodige gereedschappen gestolen. Het gaat dan om een bladblazer, een compressor, boormachines e.d. De buit vervoerde men in de witte bedrijfsbus waarop met groene letters de naam hoveniersbedrijf Bosch staat.

De politie heeft inmiddels een aangifte van de gedupeerde opgenomen en gaat verder met het onderzoek naar deze bedrijfsinbraak/brand. Zij is op zoek naar tips en getuigen die iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal en/of brand in verband kan worden gebracht. Men kan bellen naar 0900-8844.