Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (18/07)

BREDA, 18 juli 2007

Politie houdt man aan voor ontucht met minderjarigen
ETTEN-LEUR: De politie heeft begin deze week een 20-jarige inwoner van Etten-leur aangehouden voor het plegen van ontuchtige handelingen met ten minste vier minderjarige meisjes. De slachtoffers varieerden in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. De onzedige handelingen zouden hebben plaatsgevonden in de woning van het slachtoffer in de wijk Grauwe Polder tussen oktober 2006 en eind april 2007. De politie sluit niet uit dat meerdere meisjes het slachtoffer zijn geworden van deze verdachte. De 20-jarige verdachte is inverzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie houdt 54-jarige aan voor ontucht met minderjarige BREDA: De politie heeft dinsdag een verdachte aangehouden voor het plegen van ontucht met een 9-jarig meisje uit Breda. De ontucht vond plaats in de woning van de verdachte in de wijk de Wisselaar. Het betreft een 54-jarige inwoner van Breda. De man is inverzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Tweetal aangehouden voor inbraak in woning
BREDA: Een tweetal inbrekers is dinsdagochtend na een korte achtervolging door de politie aangehouden. Een getuige belt de politie met de mededeling, dat er wordt ingebroken in de school aan de Bruno Renardstraat. Daar aangekomen zijn de vogels al gevlogen maar de getuige geeft wel een duidelijk signalement op. Daarop wordt direct een onderzoek ingesteld in de omgeving waarna een tweetal verdachten kan worden aangehouden. Een derde verdachte kon niet direct worden achterhaald. Hij zal later worden aangehouden. Uit nader onderzoek blijkt dat er niet is ingebroken in de school maar in een woning aan de Bruno Renardstraat.

Politie ontruimt hennepkwekerij
ETTEN-LEUR: In een woning aan de Bisschopmolenstraat is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontruimd. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen na een anonieme tip. Het betrof een zolderverdieping waar 832 hennepplanten en toebehoren zijn aangetroffen. De hennepkwekerij is geruimd. Uit een onderzoekje door Essent blijkt dat er illegale stroom is afgetapt. De eigenaar van het pand had de woning weer onderverhuurd. Deze huurder zal door de politie worden uitgenodigd voor verhoor. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden met erg veel drank op
BREDA: Een 35-jarige inwoner van Polen is dinsdagavond door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Een getuige had de man op de Driehoefijzerstraat zien rijden met zijn personenauto. De man had de hele weg nodig om rijdende te blijven. De politie heeft de man hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het bleek dat de man 4 maal de toegestane hoeveelheid drank had genuttigd. Hij blies 1115 ug/l waar 220 ug/l de wettelijke toegestane limiet is. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Gewapende overval op winkel
BREDA: Een winkel gevestigd aan de Nieuwe Haagdijk is dinsdagavond het object geweest van een gewapende overval. Tussen 21.50 en 22.10 uur kwam een man het pand binnen gewapend met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De eigenaar van de winkel was tegen sluitingstijd nog in het pand bezig toen plotseling de man binnenkwam en het slachtoffer bedreigde met het wapen. De verdachte heeft een greep in de kassalade gedaan en een tas met DVDs meegenomen. Hierna is hij de winkel uitgerend in de richting van het centrum. De man droeg een geruit petje en was 1.86 m lang en tussen de 25 en 30 jaar oud. De video-opnames uit de winkel zijn meegenomen voor verder onderzoek.

Auteur: Nicolette Bovenhorst