Gemeente Spijkenisse


Expositie in de hal van het stadhuis: `Zet jezelf op de foto'

18 juli 2007

In de hal van het stadhuis is een tentoonstelling van de 11 mooiste foto's van het project ´Zet jezelf op de foto´. Deze geselecteerde foto's zijn zeer fraai en zeker de moeite waard om te gaan bekijken. De expositie is de hele zomer tijdens openingstijden van het stadhuis te bezichtigen. Achter in de hal is op een lcd-scherm de totale selectie van 58 foto's van de jury te zien.

Aan het project hebben het afgelopen schooljaar 29 groepen met ruim 660 leerlingen uit het basisonderwijs (groep 7 en groep 8) meegedaan en was in het kader van de Binnenschoolse Cultuureducatie.

De leerlingen hebben met behulp van fotografie een zelfportret gemaakt, waarin zij iets over zichzelf `vertellen'. De uiteindelijke foto wordt niet alleen als registratiemiddel, maar ook als uitdrukkingsmiddel gehanteerd.

De leerlingen hebben, voordat de foto wordt genomen, tijdens een aantal lessen gesproken over het belang van foto's, familiefoto's, kenmerken van een portret, kleding, voorwerpen, houding, gezichtsuitdrukking, enz. De kinderen verzonnen hoe ze op foto willen staan, bijv. stoer, gek, mooi, als ... en zorgden zelf voor alle attributen, kleding enzovoorts.

Onder begeleiding van een professionele vakfotograaf hebben de kinderen met behulp van een `elektronische draadontspanner' zelf de foto volgens hun eigen idee gemaakt.