Gemeente Bennebroek



17 juli 2007

Kennisgeving

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bennebroek, maken bekend dat zij op 3 juli 2007 onder nr. 27/02 een geluidsbelastingkaart hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 118 van de Wet geluidhinder.

Deze kaart ligt voor ieder ter inzage gedurende een periode van zes weken in de gemeentehuizen (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur), en de openbare bibliotheken in de betreffende gemeenten (dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, donderdag tevens van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.)

De kaart is tevens in te zien op de internetsite van de Milieudienst IJmond: www.milieudienst-ijmond.nl

Ook kan de kaart op CD-ROM worden verkregen (tegen kostprijs) bij de afdeling voorlichting van de Milieudienst IJmond.

De verplichting tot het opstellen van een geluidsbelastingkaart is opgenomen in artikel 118 van de Wet geluidhinder en vloeit voort uit de implementatie van de Europese Richtlijn omgevingslawaai in Nederland. De geluidsbelastingkaart is een weergave van de geluidsbelasting die veroorzaakt wordt door de wegen, spoorwegen en bedrijven in of nabij de gemeente. Daarbij wordt ook duidelijk gemaakt hoeveel geluidsgevoelige objecten, geluidsgevoelige terreinen en stille gebieden er zijn en hoeveel bewoners van woningen in een bepaald gebied aan bepaalde waarden van de geluidsbelasting worden blootgesteld.

Tegen de vaststelling van de kaart is geen bezwaar of beroep mogelijk. De kaart is de basis voor het actieplan dat burgemeester en wethouders medio 2008 moeten opstellen. In dit plan staat het geluidsbeleid voor de periode 2008-2013. Centraal in het plan staan de zogenaamde plandrempels. Als de geluidsbelasting hoger is dan de plandrempel, worden ook de voorgenomen maatregelen aangegeven waarmee de overschrijdingen ongedaan kunnen worden gemaakt.

Het ontwerp van dit plan zal worden gepubliceerd, waarbij iedereen zijn zienswijze daarover naar voren kan brengen.
---