Gemeente Zandvoort


Ter visie legging Bestemmingsplan Oud Noord verrast raad (18 juli 2007)

CDA, VVD en GroenLinks zijn onaangenaam verrast. Het is toch de intentie van het college om belangrijke stukken 's zomers niet ter visie te leggen, teneinde zoveel mogelijk burgers de kans te geven om ze in te zien. Waarom werd het bestemmingsplan Oud Noord dan wel klaar gelegd om het te kunnen raadplegen? Hieronder volgen de

Geacht College,

Ook in het zomerreces kan je je blijven verbazen.

De heer Switters had verzocht het beschikbare parkeerplan ter inzage te leggen.

Onderstaand, een deel van het antwoord dat de Heer Switters ontving.

"Naar aanleiding van uw brief van 15 juni jl. deel ik u mede dat uw verzoek inzake het ter inzage leggen van het parkeerplan aan de orde is geweest in de raadsvergadering van 3 juli 2007. De wethouder heeft de raad er ter plekke over geïnformeerd dat om verschillende redenen geen ter visie legging van de parkeervisie in de zomer kan plaatsvinden, onder meer omdat dit niet correct is ten aanzien van degenen die willen inspreken en op vakantie zijn. Ik kan u dan ook mededelen dat het plan na het zomerreces ter visie gelegd zal worden."

Echter, het ontwerpbestemmingsplan Oud Noord zal vanaf 13 juli 2007 gedurende zes weken ter inzage liggen.

Vraag aan het College,

Wat is dit jaar de meest gangbare vakantieperiode voor de inwoners van Zandvoort Oud Noord??

Met vriendelijke groet,
Cees van Deursen
GroenLinks

16 juli 2007

Geacht college,

is er een wezenlijk verschil tussen het ter visie leggen van een parkeervisie en een bestemmingsplan?

Hoogachtend,

F. Paap
VVD

13 juli 2007

Zandvoort 16 juli 2007,

Betreft: ter visie legging Bestemmingsplan Oud Noord

Geacht College van Zandvoort,

Naar aanleiding van het ter visie leggen van het bestemmingsplan Oud Noord opvrijdag 13 juli jl. zou de fractie van het CDA Zandvoort u een aantal vragen willen stellen.

In de laatste raadsvergadering van 3 juli 2007, ontstaat er in de raad wat commotie over het eventueel eerder ter visie leggen van het Parkeerbeleid. De wethouder Tates beantwoordde de vragen vanuit de raad en was zeer gehecht aan duidelijkheid voor een ieder: "In de richting van de burgers wordt dit niet ter visie gelegd in de zomer, omdat dan veel burgers dit niet kunnen in zien".

Een deel van het ter visie leggen van het parkeerbeleid zou dan in de zomervakantie vallen en het college heeft heel nadrukkelijk besloten om de burgers tegemoet te komen. Zorgvuldigheid was hierbij ook een argument die de wethouder heeft gebruikt.

In de vergadering van 3 juli jl. deed de wethouder nog een aantal uitspraken over het ter visie leggen van bestemmingsplannen. Bestemmingsplannen worden niet ter visie gelegd in de zomer, om zoveel mogelijk burgers de kans te geven om het in te zien. Het college voert hier een consequent beleid in en het college houdt niet van jojobeleid.

De zomervakantie in de regio noord is van 7 juli 2007 t/m 26 augustus 2007, het ter visie leggen van het bestemmingsplan Oud Noord valt precies in de zomervakantie, namelijk van 13 juli 2007 t/m 24 augustus 2007. Met enige verbazing heeft mijn fractie kennisgenomen van de genoemde termijnen betreft het bestemmingsplan, omdat de wethouder in de laatste raadsvergadering zo duidelijk was over het te voeren beleid.

Mijn fractie verwacht dan ook van de wethouder een passende oplossing, zoals het verlengen van het ter visie leggen met twee weken, zodat een ieder in het betreffende gebied de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan in te zien, dat is consequent beleid!

Hieronder nog enkele specifieke vragen:

1) Waarom heeft u gekozen voor het ter visie leggen van het bestemmingsplan Oud Noord in de zomervakantie?
2) Hoe rijmt u deze beslissing met uitspraken in de raad van 3 juli 2007?
3) Bent u ook van mening dat het ter visie leggen van het bestemmingsplan met minimaal 2 weken verlengd moet worden?

Met vriendelijke groet,

Gijs de Roode
Raadslid CDA Zandvoort