Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Hennepkwekerij ontmanteld                       |
De politie heeft dinsdag 17 juli in een woning aan de Stokebrand in Zutphen een hennepkwekerij aangetroffen. In verband hiermee werd een 52-jarige bewoonster voor verhoor aangehouden. De planten zijn in beslaggenomen en met de ingenomen apparatuur vernietigd.

Agenten troffen op zolder een hennepkwekerij met ruim 150 planten en de nodige apparatuur aan. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De planten zijn vervolgens in beslag genomen en met de ingenomen apparatuur vernietigd. De elektriciteitsmaatschappij zal naar verwachting een naheffing opleggen. Tegen de 52-jarige vrouw wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

|     |Zutphen / Twello - Gestolen bus in brand op parkeerplaats |
Een brandende bedrijfsbus op de parkeerplaats van Be Quick aan de Laan naar Eme in Zutphen leidde woensdagochtend 18 juli naar een inbraak in Twello. Hier bleek de bus met de nodige spullen uit het pand bij een hoveniersbedrijf gestolen te zijn. De politie onderzoekt beide feiten.

De politie kreeg even voor 06.00 uur een melding dat er op de parkeerplaats aan de Laan naar Eme in Zutphen een bedrijfsbus in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust, waarna de bus kon worden afgesleept. Uit een eerste onderzoek werd duidelijk dat de bus in de nachtelijke uren is weggenomen bij een bedrijfsinbraak aan de Koppelstraat in Twello. Na het forceren van een raam heeft men de kantine en het kantoor doorzocht. Er zijn ondermeer twee pc's, een professioneel koffiezet-apparaat en de nodige gereedschappen gestolen. Het gaat dan om een bladblazer, een compressor, boormachines e.d. De buit vervoerde men in de witte bedrijfsbus waarop met groene letters de naam "hoveniersbedrijf Bosch" staat.

De politie heeft inmiddels een aangifte van de gedupeerde opgenomen en gaat verder met het onderzoek naar deze bedrijfsinbraak/brand. Zij is op zoek naar tips en getuigen die iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal en/of brand in verband kan worden gebracht. Men kan bellen naar 0900-8844.

|     |Twello - Diefstal auto                                    |
Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag 17 juli vanaf de H.W. Iordensweg in Twello een auto weten weg te nemen. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie is op zoek naar tips en getuigen.

De auto is tussen middernacht en dinsdagochtend 07.15 uur verdwenen. Het voertuig stond op de oprit naast een woning geparkeerd. Onduidelijk is nog hoe men de auto heeft kunnen wegnemen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Polo met het kenteken 31-XL-DH. De politie is bezig met een onderzoek en is op zoek naar mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien of informatie hebben over de diefstal. Ook mensen die weten waar de auto nu is, wordt verzocht om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844.

|     |Eerbeek - Auto tegen pui                                  |
Een 58-jarige automobiliste uit Eerbeek is dinsdag 17 juli met haar auto tegen de pui van een pand aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek gereden. De vrouw bleef ongedeerd. De auto en het pand liepen schade op.

De politie werd omstreeks 23.20 uur over het ongeval inlicht. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw haar auto in een parkeervak wilde parkeren. Om onduidelijke redenen gaf zij gas in plaats van te remmen. Het gevolg was dat de auto tegen de pui van bovengenoemd pand tot stilstand kwam. In de pui ontstonden een aantal scheuren. Na inspectie van de brandweer bleek er geen acuut instortingsgevaar te zijn. De zaak wordt door de woningbouw afgehandeld.

|     |Klarenbeek (gem. Voorst) -  politie onderzoekt vechtpartij|
De politie onderzoekt een vechtpartij tussen een 65-jarige automobilist uit Apeldoorn een 28-jarige plaatsgenoot naar aanleiding van een verkeersincident aan de Hoofdweg in Klarenbeek (gem. Voorst). De politie zoekt getuigen van het incident.

De melding van het incident kwam omstreeks 08.00 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de 28-jarige Apeldoorner verhaal ging halen bij de 65-jarige bestuurder vanwege het rijgedrag van laatstgenoemde. Hierbij kwam het tot een (verbaal) treffen, waarbij ook de vriendin van de 28-jarige betrokken raakte. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht en het verloop van het incident en vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844..

Einde berichten
---


---


---

---- --