Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 18-07-07

OOSTERHOUT NB, 18 juli 2007

Politie onderzoekt beroving

OOSTERHOUT: De recherche is met een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van de beroving gisteravond van drie Oosterhoutse jongens (14, 15 en 15 jaar). De slachtoffers werden op de Bredaseweg ter hoogte van de brug tegengehouden door twee straatrovers. De daders bedreigden de jongens hen iets aan te doen met een mes. Hoewel de slachtoffers geen mes gezien hebben, schrokken zij erg van de dreigementen. Zij moesten met de straatrovers meelopen naar het Lukwelpark. Daar moesten zij op hun knieën waarbij één van de 15-jarige jongens een klap tegen zijn hoofd kreeg. Ze werden beroofd van hun telefoons en een portemonnee. Zij zijn daarop naar huis gegaan, waarna de politie omstreeks 00.25 uur werd geïnformeerd. De slachtoffers komen vandaag aangifte doen.

De signalementen van de daders luiden als volgt:

Dader 1: Blanke man, lengte circa 1.75 meter, leeftijd circa 18 jaar. Hij droeg een roze Nike jas, had een witte pet op en droeg witte Nike schoenen. Hij was op de fiets.

Dader 2: Getinte man, leeftijd circa 18 jaar, hij droeg een blauw vest.

De politie roept getuigen op die gisteravond iets verdachts hebben gezien op de Bredaseweg ter hoogte van de brug of bij het Lukwelpark te bellen met 0900-8844.

Bredanaar aangehouden voor huiselijk geweld

MOLENSCHOT: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.30 uur op de Molenschotsebaan een 47-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 38-jarige Tilburgse vriend in hun chalet onder meer met een bierfles op het hoofd geslagen hebben. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op. Ook had de verdachte een broodmes gepakt waarna de aangever uit de caravan vluchtte. Volgens de aangever is zijn vriend de laatste tijd erg verward. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat hij bij terugkomst in de chaletwoning al direct zag dat het niet goed ging met zijn vriend. Hij zag dat die enkele bierflessen in de gootsteen van het aanrecht kapot sloeg. Vervolgens sloeg zijn vriend in het wilde weg met een kapotte bierfles in zijn richting. Toen de verdachte uit de keukenlade een broodmes pakte, is het slachtoffer uit de woning gevlucht. De politie trof de verdachte in de omgeving van de camping aan. Hij werd aangehouden. Het slachtoffer had een aantal wondjes op zijn handen en enkele krassen op zijn armen. Hij wel enkele glasscherven in zijn haar, maar had daar kennelijk verder geen hoofdletsel door opgelopen.

Man aangehouden voor mishandeling met bierglas

RAAMSDONK: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur op een terras bij de jachthaven aan de Zijlweg een 38-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden ter zake de mishandeling van een 40-jarige Bredanaar. De verdachte had het slachtoffer met een bierglas tegen de linkeronderarm geslagen. Het slachtoffer hield zijn onderarm voor zijn hoofd omdat hij de slag af wilde weren. De verdachte verklaarde dat hij de inhoud van het bierglas over het hoofd van het slachtoffer had willen gooien. De Bredanaar liep een aderlijke bloeding in de linkeronderarm op. De wond werd in het ziekenhuis op vier plaatsen gehecht. Beide mannen hebben een al langer slepend arbeidsconflict met elkaar. De Bredanaar heeft voor de verdachte gewerkt. De politie maakt proces-verbaal op,

Politie onderzoekt inbraak in een woning

DONGEN: Dinsdagmiddag is tussen 14.00 en 16.15 uur ingebroken in een appartement aan de Frans Halsstraat. De inbreker heeft vermoedelijk het pand betreden door langs de gevel te klimmen en de niet afgesloten balkondeur te openen. Of er is gebruik gemaakt van een valse voordeursleutel. Er zijn in elk geval geen verbrekingen aangetroffen. Uit de woning is een klein geld bedrag gestolen. Ook zijn in elk geval enkele sieraden gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Een van de buurtbewoners had rond het tijdstip van de inbraak een kale man, bodybuildertype met een getinte huidskleur in de straat gezien. Hij zag dat die man zich verdacht ophield bij de appartementen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Oosterhouter gewond bij verkeersongeval

HANK: Een 30-jarige bromfietser uit Oosterhout is dinsdagavond rond 18.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Buitendijkstraat / Kerkstraat. Hij kwam in aanrijding met een auto bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Hank. De bromfietser verleende kennelijk geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende bromfietser. Het slachtoffer had letsel aan zijn gezicht. Hij werd met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Rijder onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Dinsdagavond is omstreeks 22.00 uur een 57-jarige Waalwijker betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 555 ugl. De politie kwam de man op het spoor nadat hij vlak bij zijn woning was doorgereden nadat hij met zijn auto tegen een paaltje was gereden. Hij werd thuis aangehouden. Zijn auto had verse schade.

Auteur: Willem van hooijdonk