Vluchtelingenwerk Nederland

18-07-2007

VluchtelingenWerk Nederland gaat samenwerking aan voor optimale integratie `pardonners'

`We moeten samen kijken hoe we mensen die onder de pardonregeling vallen optimaal kunnen helpen bij de integratie in Nederland', zegt Trees Wijn, hoofd Beleid van VluchtelingenWerk Nederland. Samen met tien andere maatschappelijke organisaties overhandigde VluchtelingenWerk Nederland afgelopen week hiertoe een plan van aanpak aan minister Ella Vogelaar. De minister was positief en sprak de hoop uit dat de mensen door de samenwerking zo snel mogelijk merken dat zij deel uit kunnen maken van de samenleving.

In het plan van aanpak wordt geschetst hoe de organisaties tezamen de randvoorwaarden creëren, zodat mensen zo goed mogelijk kunnen integreren. Zij willen er voor zorgen dat de mensen die onder de pardonregeling vallen een sterke startpositie op het gebied van wonen, werken, leren en zorg krijgen in de Nederlandse samenleving. De mogelijkheden en wensen van een kandidaat worden zo goed mogelijk afgestemd op de mogelijkheden bij de samenwerkingpartners. In een zestal gemeenten, Deventer, Groningen, Alkmaar, Utrecht, Emmen en Amersfoort, hebben zich ketens gevormd die gezamenlijk en pro-actief werken aan de volgende fase van het pardon. Het is de bedoeling dat meer gemeenten hun voorbeeld volgen.

De elf betrokken organisaties zijn: brancheorganisatie van woningcorporaties Aedes, de Algemene Onderwijsbond, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, het Centrum voor Werk en Inkomen, GGZ Nederland, de brancheorganisatie voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie MBO Raad, de brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang MO Groep, het landelijk kenniscentrum voor vluchtelingen en gezondheid Pharos, het Servicepunt Arbeidsmarkt mkb, het Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven ten behoeve van Azielzoekers/LOGO-gemeenten en VluchtelingenWerk Nederland.
Doe mee, vul de vragenlijst in.
Online doneren. Klik hier.

CBF Keur