Gemeente Binnenmaas

Wethouder Hoek legt functie neer Wethouder Hoek

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas heeft kennis genomen van het besluit van de heer J. Hoek (SGP) om per direct zijn ambt als wethouder neer te leggen.

Het college heeft diep respect voor zijn besluit en betreurt het feit dat de SGP zich terugtrekt uit de coalitie. Het gemeentebestuur van Binnenmaas dankt de heer Hoek voor zijn jarenlange inzet als zeer betrokken raadslid van de "oude" gemeente Binnenmaas en sinds januari 2007 als wethouder van het nieuwe Binnenmaas.

De heer Hoek had onder andere in zijn bestuurlijke portefeuille openbare werken en het beheer en onderhoud van openbare gebouwen (m.u.v. sportaccommodaties), verkeer en vervoer, economische zaken, monumentenzorg en molens. De coalitiepartijen GBBM, CDA en PvdA zullen zich in de komende zomerperiode beraden over de ontstane situatie. Ook met de nieuwe burgemeester van Binnenmaas de heer A.J. Borgdorff, die per 15 augustus aantreedt, zal worden overlegd over de verdeling van de taken. De taken van de heer Hoek zullen voorlopig in afwachting daarvan worden waargenomen door de overige leden van het college.

Het persbericht van de Staatkundig Gereformeerde Partij Binnenmaas vindt u hier: Persbericht SGP download