Gemeente Barneveld


Verbouwing Brandweerkazerne Voorthuizen krijgt vorm

Afbeelding bij bericht

Het college van burgemeester en wethouders heeft de afgelopen week ingestemd met het ontwikkelde schetsontwerp voor de verbouw van de brandweerkazerne in Voorthuizen. Ook heeft zij toegestemd om het schetsontwerp uit te werken tot een uitvoeringsgereed bouwplan.

Door de verbouwing krijgt het brandweerkorps Voorthuizen een beter toegerust onderkomen voor oefenen en opleiden. Het gebouw zal ook efficiënter met energie omgaan en voldoen aan de meest recente

ARBO-eisen
In samenwerking met het brandweerkorps is een schetsontwerp van de brandweerkazerne gemaakt dat ook met de naaste buren van de brandweerkazerne is besproken.

Het bouwplan wordt in het najaar voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad buigt zich over zowel het bouwplan als de financiering ervan. Op dit moment is niet het volledige benodigde bedrag voor de verbouwing beschikbaar binnen de begroting voor 2007. Het ontbrekende bedrag wordt aangevraagd bij de begrotingsbehandeling 2008. De uitvoering van de verbouwing is, bij instemming van de gemeenteraad, voor begin 2008 voorzien.

Barneveld, 10 juli 2007
Persbericht 07072
Mutatiedatum 18/07/2007