Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Gerard schuiling slaat eerste paal Nieuw Trapezium

Deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling en wethouder Hamid Karakus van de gemeente Rotterdam sloegen vorige week de eerste paal van het eerste nieuwbouwproject; het Nieuw Trapezium, op de hoek van de Boezemlaan en de Nieuwe Crooswijkseweg in Nieuw Crooswijk.

In dit gebouw komen 61 huurappartementen, 32 koopappartementen en een paar honderd vierkante meter bedrijfsruimte op de begane grond. Het gebouw bestaat onder andere uit een toren van 14 verdiepingen. Daardoor wordt het Nieuw Trapezium een duidelijke markering van het nieuwe Nieuw Crooswijk. De bouwtijd van het Nieuw Trapezium is ongeveer 2 jaar.

Bouw Wandeloordgebied

Aansluitend op de start bouw van het Nieuw Trapezium zal begin volgend jaar begonnen worden met de bouw van het Wandeloordgebied. Dit gaat om aanzienlijk meer woningen, ruim 400. De sloop van de bestaande woningen is in volle gang. Het stratenpatroon in het Wandeloordgebied wordt veranderd. Daarom kan niet direct na de voltooiing van de sloop worden gestart met de bouw. Waar nieuwe straten komen (en waar de gesloopte woningen stonden), moet de grond eerst voorbelast worden. Daarna wordt begonnen met de bouw.Oplevering van de eerste woningen zal naar schatting medio 2009 plaatsvinden. Het Nieuw Trapezium en het Wandeloordgebied zijn de eerste deelprojecten van Nieuw Crooswijk. In totaal zullen ruim 1800 nieuwe woningen worden gebouwd. Daarvan zijn ruim 400 sociale huurwoningen en 1400 koopwoningen. De vernieuwing van Nieuw Crooswijk zal in 2015 voltooid zijn.

Gerard Schuiling (rechts, met helm op) en wethouder Hamid Karakus van de gemeente Rotterdam sloegen vorige week de eerste paal van het Nieuw Trapezium