Gemeente Zoetermeer

College steunt Dutch Academy of Performing Arts (DAPA)

De Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) ontvangt 100.000 vanuit het Sociaal-Economische agenda budget van de gemeente Zoetermeer. Met deze bijdrage ondersteunt het college van burgemeester en wethouders de start van de nieuwe MBO theateropleiding in Zoetermeer.

Het ID College in Zoetermeer start samen met het Nederlands Musical Ensemble een veelomvattende theateropleiding in Zoetermeer. De gemeente vindt het belangrijk om haar inwoners een zo breed mogelijk onderwijsaanbod aan te bieden. Het theateropleidingenpakket past in dit streven. Het is een gevarieerde opleiding met een aantrekkelijk aanbod dat vele mogelijkheden biedt. De opleiding is op mbo-4 niveau en zal een waardevolle uitbreiding zijn van het onderwijsaanbod binnen Zoetermeer.

De financiele ondersteuning vanuit de Sociaal- Economische Agenda wordt gegeven omdat de theateropleiding niet alleen nieuwe arbeidsplaatsen oplevert in de opleiding zelf, maar ook in de facilitaire zaken daaromheen. Denk aan kostuums, decorbouw, lichttechniek en evenementenorganisatie waardoor de nodige leer- en werkplekken worden gecreeerd.

De DAPA zal op den duur een eigen arbeidsmarkt voor studenten gaan creëren en veel stageplaatsen in diverse richtingen opleveren. Het toekomstige project leren en werken biedt opleidingsmogelijkheden voor (jonge) werklozen. Ook de aansluiting bij de arbeidsmarkt zal ongetwijfeld een nieuwe impuls krijgen.

De gemeente bekijkt samen met externe deskundigen huisvestingsmogelijkheid op de locatie Denemarkenlaan waar voor ict, mbo- en hbo-onderwijs nieuwbouw komt.