Gemeente Wageningen

Bromfietscursus met subsidie start in september

Uit ongevalcijfers blijkt dat de jonge, beginnende bromfietser een relatief grote kans heeft om bij een ongeval betrokken te raken. Om het aantal slachtoffers onder bromfietsers terug te dringen biedt de gemeente Wageningen in samenwerking met de Provincie Gelderland daarom een gesubsidieerde bromfietscursus aan.

De cursus bestaat uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte. Uit onderzoek is gebleken dat een goede bromfietscursus, met praktijkgedeelte, het verkeersinzicht en daarmee de veiligheid van jonge bromfietsers in het verkeer enorm kan verbeteren. Door de subsidie van de gemeente en provincie betaalt de cursist maar 50 euro voor de cursus.

Waarborgsom
Naast het volgen van theorie- en praktijklessen mag de cursist voor dit bedrag het wettelijk verplichte examen bij het CBR maken en een lesboek en cd-rom van de rijschool lenen. Normaal gesproken kost alleen dit examen en de benodigde lesboeken al vijftig euro. Daarbij neemt de kans om in één keer voor het CBR-examen te slagen na het volgen van een goede cursus toe. De cursist moet, naast het cursusbedrag van vijftig euro, ook een waarborgsom van vijftig euro betalen voor het gebruik van het lesboek. Deze waarborgsom wordt na het volgen van alle onderdelen van de cursus teruggegeven.

Op de openbare weg
De cursus bestaat uit zes theorieavonden en een praktijkles. Na het behalen van het CBR-certificaat wordt de cursus met een rit op de openbare weg afgesloten. Voor de gemeente Wageningen verzorgt verkeersschool Van den Top uit Bennekom de bromfietscursus.

Uitnodigingsbrief
De cursus gaat in de tweede week van september van start. Jongeren die in de periode van 1 juli tot en met 30 september 2007 16 jaar worden of zijn geworden, ontvangen hierover binnenkort een brief van de gemeente. Inwoners die geen brief ontvangen, maar zich wel voor de cursus willen opgeven, kunnen zich telefonisch bij het loket Ruimte van de gemeente Wageningen, tel. (0317) 492700 of bij de rijschool, tel. (0318) 415545 aanmelden.

Reageer voor 31 augustus, want de cursus start in september!