Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 18-07-2007

Te veel op

WOERDEN / MAARSSEN In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 juli werden twee automobilisten aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken.

Rond 00.30 uur werd op de Oostsingel in Woerden een 65-jarige automobiliste uit die plaats gecontroleerd. Zij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Woerdense 300 ug/l, terwijl de wettelijke grens 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van twee uur.

Een 47-jarige automobilist uit Maarssen werd rond 03.10 uur op de M. A. de Ruyterstraat in Maarssen gecontroleerd. Ook hij bleek te veel alcohol te hebben genuttigd en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Maarssenaar 385 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Verkeerscontrole

VREELAND De politie heeft op dinsdag 17 juli van 09.30 uur tot 11.20 uur een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg N201.

Tien automobilisten werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 107 km/u. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood licht (1), niet dragen autogordel (2) en rijden over een verdrijvingsvlak (2).

Jongetje ernstig gewond

WILNIS Op dinsdag 17 juli raakte een 8-jarig jongetje uit Wilnis ernstig gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 12.05 uur reed een 50-jarige chauffeur uit Houten met zijn trekker met oplegger over de Pieter Joostenlaan. In een bocht zag hij twee jongetjes over het trottoir fietsen. Omdat de weg daar vrij smal is reed de Houtenaar met een snelheid van plusminus 15 km/u, ongeveer even hard als de twee jongetjes. Hij zag dat één van de jongens de rijbaan opfietste en nam daarom de bocht iets ruimer. De tweede jongen reed plotseling ook de rijbaan op en belandde onder het rechter voorwiel van de oplegger. De chauffeur hoorde een gil en remde direct.

Het 8-jarige jongetje zat met zijn linkerbeen vast onder het wiel, waarna de chauffeur iets achteruit reed. Direct werd 112 gebeld en kwamen de ambulance en politie ter plaatse.

Door een omwonende werd eerste hulp verleend door de beenwond van de jongen dicht te drukken. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft aan het begin van de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 juli een alcoholcontrole op de Straatweg gehouden.

Twintig automobilisten moesten een blaastest afleggen, negentien van hen hadden niet te veel gedronken, één wel. Deze automobilist, een 36-jarige Utrechter, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 145 ug/l, terwijl het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen de Utrechter is proces-verbaal is opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.