Persberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 18-07-2007

Nekklem door motoragent

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van woensdag 18 juli werd een inbreker in de boeien geslagen.

Rond 03.20 uur kreeg de politie de melding dat door twee mannen zou worden ingebroken in een schuur aan de Iepstraat. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Een motoragent zag twee mannen uit een brandgang komen. Bij het zien van de agent, rende het tweetal weg.

De motoragent reed op zijn motor de brandgang in. Hij gaf één van de verdachten een zet met zijn voet, waardoor de verdachte uit balans raakte, tegen een muur aanliep en met de motor werd klemgezet. Vervolgens pakte de nog op de motor zittende agent de verdachte bij zijn nek en zette een nekklem aan. Een andere agent die te voet ook achter de verdachten aan zat, nam de verdachte, een 15-jarige jongen uit Amsterdam, over en deed hem handboeien om.

Door meerdere politie-eenheden werd in de omgeving naar de tweede verdachte gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen.

De verdachten hadden geprobeerd de deur van een schuur open te breken, maar waren door de komst van de politie kennelijk vroegtijdig gestoord bij hun criminele activiteiten.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachte wordt voortgezet.

Achter op auto

NIEUWEGEIN Een 16-jarige bromfietsster uit Nieuwegein raakte op dinsdag 17 juli gewond toen hij achter op een auto botste.

Rond 19.30 uur reed een 43-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg over de Zwanenburgstraat in de richting van de Sluyterslaan. Een automobilist die voor hem reed, remde ter hoogte van de Verdistraat af om linksaf te slaan. De Drieberger remde ook, maar de achter hem rijdende 16-jarige bromfietser zag dit te laat en botste tegen de auto.

De bromfietser kwam ten val en liep letsel aan zijn knie en mogelijk een hersenschudding op. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Schoenen op de bank

NIEUWEGEIN Op dinsdag 17 juli ging een onbeleefde trampassagiere een andere passagiere te lijf.

Rond 18.50 uur bevond een 32-jarige vrouw uit Nieuwegein zich in de tram. Zij ergerde zich aan een 23-jarige plaatsgenote die met haar schoenen op de bank zat. Zij zei daar wat van, hetgeen niet in goede aarde viel bij de 23-jarige vrouw.

Er ontstond een vechtpartij tussen beiden, waarbij over en weer klappen vielen. De politie werd gewaarschuwd en kwam naar de tramhalte aan de Sweelincklaan. Daar niet direct duidelijk was, wie was begonnen en beiden aangifte wilden doen, werden de twee vrouwen meegenomen naar het politiebureau.

Omdat uit onderzoek naar voren kwam dat de 23-jarige vrouw met slaan was begonnen, werd zij als verdachte aangemerkt. Het slachtoffer liep in haar gezicht en over haar gehele lichaam blauwe plekken en schrammen op. De 23-jarige verdachte liep enkele schrammen op. Tegen haar wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Botsing

NIEUWEGEIN Op dinsdag 17 juli botsten twee autos op elkaar. Beide bestuurders werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 15.50 uur stond een 39-jarige automobilist uit Nieuwegein te wachten voor het rode verkeerslicht op de kruising van de Plettenburgerbaan-Marconibaan. Achter hem stond een 41-jarige automobiliste uit Duiven. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trokken beiden op, maar op dat moment haalde twee motorrijders hen in, waardoor de Nieuwegeiner werd gehinderd. Doordat de motor van één van de motorfietsen afsloeg, moest de Nieuwegeiner remmen. De achter hem rijdende Duivense zag dit te laat en botste tegen hem op.

Beide automobilisten klaagden over last van hun nek en werden voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Verkeerstwist

HOUTEN Op dinsdag 17 juli werd een automobilist door een medeweggebruiker met een golfclub bedreigd en mishandeld.

Rond 15.45 uur reed een 25-jarige automobilist uit Zeist met een 20-jarige plaatsgenote over het Gras. Hun auto stond bijna zonder benzine en zij reden hortend en stotend. Mogelijk verleenden zij geen voorrang aan een 62-jarige automobilist uit Houten en reden door. Iets verderop kwam hun auto echter door benzinegebrek op de rijbaan tot stilstand en de Houtenaar stopte noodgedwongen achter hen. Hij stapte uit, pakte een golfclub uit zijn kofferbak en liep naar de Zeister toe. Hij bedreigde hem met de club en drukte die hard tegen zijn wang. De automobilist uit Zeist legde de situatie uit, waarna de Houtenaar terug naar zijn auto liep en wegreed.

Nadat een vriend van hem de Zeister weer van benzine had voorzien, deed hij aangifte van mishandeling. De politie ging naar de woning van de verdachte, waar hij werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijder gewond

VIANEN Een 27-jarige motorscooterrijder uit Nieuwegein raakte op dinsdag 17 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.15 uur reed een 27-jarige taxichauffeur uit Nieuwegein over de Stuartweg en remde af om af te slaan. De achter hem rijdende scooterbestuurder zag dat de taxi remde, remde zelf ook, waarbij hij in een slip raakte en tegen de achterkant van de auto botste.

De 27-jarige man werd met knieletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Ontsnapte verdachte aangehouden

(Zie persberichten Lekstroom d.d. 11-07-2007: Aangehouden verdachte ontkomt)

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juli werd een verdachte aan een lantaarnpaal geboeid. Hij wist desondanks te ontkomen. Op dinsdag 17 juli werd hij opnieuw in de boeien geslagen.

Op woensdag 11 juli werd een 19-jarige verdachte uit IJsselstein op de Rietveldlaan aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal of heling van een bromfiets. Omdat politiemensen nog achter een andere verdachte aangingen, werd de 19-jarige verdachte vastgezet aan een lantaarnpaal. Bij terugkomst van de agenten, bleek hij kans te hebben gezien los te komen en was gevlogen.

Op dinsdag 17 juli zagen politiemensen rond 17.25 uur de ontkomen verdachte op de Europalaan als passagier meerijden in een auto. De bestuurder kreeg op de Utrechtseweg een stopteken. De verdachte werd vervolgens aangehouden, in de boeien geslagen en naar het politiebureau overgebracht. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Bij zijn eerste verhoor verklaarde de verdachte van niets te weten, dus ook niet dat hij aan een lantaarnpaal zou zijn geboeid en was ontkomen.