Persberichten Heuvelrug 11.05 uur

Utrecht, 18-07-2007

Acht mannen aangehouden in harddrugszaak

WIJK BIJ DUURSTEDE/DRIEBERGEN/BARENDRECHT/CULEMBORG - Op 19 juni werden, na enige weken onderzoek, in Barendrecht vier mannen aangehouden in verband met de export van harddrugs naar Engeland.

Het betroffen twee mannen van 27 (vrachtwagenchauffeur) en 23 jaar uit Wijk bij Duurstede en twee mannen uit Driebergen van 32 jaar (vrachtwagenchauffeur) en 44 jaar. Kort voor hun aanhouding hadden zij 10 kilo heroïne in een vrachtwagen geladen die dezelfde dag nog naar Engeland zou vertrekken. Aansluitend werden doorzoekingen gedaan in 3 woningen in Wijk bij Duurstede. Daarbij werden onder andere verdovende middelen, geld en personenauto's in beslag genomen. Op 25 juni werd de broer van een van de verdachten aangehouden. De 25- jarige inwoner van Wijk bij Duurstede wordt er van verdacht verdovende middelen in Wijk bij Duurstede en omgeving te hebben verkocht.

Op 29 juni heeft de politie nog twee vrachtwagenchauffeurs aangehouden. Eén van hen is 33 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats. De ander is 38 jaar oud en afkomstig uit Culemborg. Op 4 juli is vervolgens nog een 17-jarige straatverkoper van verdovende middelen uit Wijk bij Duurstede aangehouden. De jongen verkocht de verdovende middelen voor de eerder aangehouden 25-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede.

Politie en justitie doen verder onderzoek in deze zaak en eventuele eerdere transporten naar Engeland. De eerste vijf verdachten zijn door de rechter-commissaris in voorlopige hechtenis genomen. De chauffeur zonder vaste woon- of verblijfplaats blijft eveneens in afwachting van de rechtszitting in voorlopige hechtenis. De 38-jarige man uit Culemborg is in afwachting van de rechtszitting in vrijheid gesteld, evenals de 17-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede.

Botsing bestelauto's

LANGBROEK - Twee bestuurders van een bestelauto zijn dinsdagmorgen met elkaar in aanrijding gekomen en hangend boven een droge sloot tot stilstand gekomen.

Omstreeks 06.55 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising Wijkerweg, Landscheidingsweg en de Langbroekseweg een aanrijding had plaatsgevonden. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee bestelbusjes met de neuzen in een droge sloot hangen. De bestuurster van één van de bestelbussen, een 52-jarige vrouw uit Houten, was gewond (onbekend letsel) en is per ambulance naar het Universitair Medische Centrum in Utrecht vervoerd. De andere bestuurder, een 46-jarige man uit Zevenaar, raakte niet gewond. Hij had de vrouw, die van rechts kwam, vermoedelijk te laat gezien. De exacte toedracht van het ongeval is in onderzoek.

Botsing

RENSWOUDE - Op de Arnhemseweg heeft dinsdagmiddag 17 juli een ongeval plaatsgevonden tussen een bromfietser en voetganger. Beide mannen raakten gewond.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie de melding dat een 19-jarige bromfietsbestuurder uit Ede en een 83-jarige man uit Renswoude met elkaar in botsing waren gekomen op de Arnhemseweg. De man uit Ede reed vanuit de richting Dorpstraat en ging richting Arnhemseweg. De 83-jarige man stak bij het zebrapad met zijn snorfiets in de hand over en werd aangereden door de bromfietser.

De 83-jarige man is met een botbreuk per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis vervoerd. De 19-jarige man is op eigen gelegenheid met verwondingen aan zijn knie en hand naar het ziekenhuis gegaan.

Te veel gedronken

VEENENDAAL - Een 66-jarige man uit Veenendaal is woensdagmorgen 18 juli aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 00.25 uur werd de automobilist gecontroleerd op de Nieuweweg. De man had te veel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 525 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE - Dankzij een melding van een getuige heeft de politie woensdagmorgen een verdachte aangehouden.

Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie de melding dat op het Kompas drie mannen uit een auto kwamen, iets over hun hoofd trokken en richting een school liepen. Agenten namen poolshoogte en troffen de auto aan, maar geen mannen, ook niet in de school. Een uur later reed de auto weg en gaven agenten de bestuurder een stopteken bij de bushalte op de Hordenweg. Agenten controleerden de mannen en omdat één van hen, een 34-jarige man uit Utrecht, zich niet kon identificeren, is hij aangehouden. Verder werd er niets in de auto of bij de mannen aangetroffen en hadden de agenten geen juridische gronden om de mannen aan te houden voor een (poging) tot inbraak.