Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 18-07-2007

Gevallen fietsers

LEUSDEN- Op dinsdag raakte twee fietsers gewond bij een aanrijding. Omstreeks 14.10 uur gaf een 71-jarige automobiliste uit Amersfoort geen voorrang aan twee fietsers die op de Noorderinslag reden. Beide fietsers kwamen ten val en werden vervoerd naar het ziekenhuis. De 15-jarige fietster uit Amersfoort liep een hersenschudding op en haar vriendin, 14 jaar uit Amersfoort, enkele schaafwonden.

Vroege drinker

LEUSDEN- Op dinsdagochtend werd een dronken automobilist van de weg gehaald. Omstreeks 09.55 uur werd de 54-jarige man uit Leusden gecontroleerd op de Randweg vanwege zijn rijgedrag. De man had alcohol gedronken en blies op het politiebureau 815 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Gewond door vuurwerk

AMERSFOORT- Op de Balans raakte een man woensdagavond gewond door een stuk vuurwerk. Omstreeks 20.30 uur stond een 23-jarige man uit Amersfoort met een stel vrienden op de Balans. Op een gegeven moment werd een stuk groot vuurwerk (illegaal) in de richting van het groepje gegooid. Er ontstond vervolgens een enorme knal. Vermoedelijk door rondvliegende onderdelen van het stuk vuurwerk raakte de man gewond aan zijn hoofd en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man liep een zware hersenschudding op. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Verkeerscontrole

LEUSDEN/WOUDENBERG/ACHTERVELD- Van 16.00 tot 21.00 uur werd dinsdag op verschillende locaties een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden zonder autogordel en niet handenvrij bellen.