Gemeente Hengelo

Slangenbeek krijgt tijdelijke pannakooi

Meer voorzieningen voor de jeugd in Slangenbeek. Tijdens de wijkavond over de toekomst van Slangenbeek hebben veel wijkbewoners, jongeren en professionals dit signaal afgegeven. De gemeente speelt hierop in, door het plaatsen van een tijdelijke pannakooi. Deze speelvoorziening is woensdag 18 juli geplaatst in de Levantstraat, bij de huidige JOP. Eind augustus wordt de pannakooi weer verwijderd.

Vorige zomervakantie kon de jeugd van Slangenbeek zich ook al uitleven in een tijdelijke pannakooi, die toen aan de kop van de vijver stond. De kooi is toen veel en goed gebruikt door de jongeren en er zijn diverse wedstrijdjes georganiseerd. De reacties vanuit de buurt, jongeren, politie en jongerenwerk waren positief. Vanwege bouwwerkzaamheden aan de kop van de vijver is nu gekozen voor een andere locatie.

Snel, technisch voetbalspel

Het snelle en technische voetbalspel panna wordt steeds populairder onder de Hengelose jongeren. Het gaat om een één tegen één voetbal op een verharde ondergrond in een speciale ronde voetbalkooi met een doorsnee van zes en een hoogte van drie meter. Het onderste deel is voorzien van een geluiddempende boarding. Door de compactheid is de pannakooi op een klein terrein te plaatsen.

Soortgelijke pannakooi zoals geplaatst bij de Waarbeekschool