Politie Groningen

Woensdag 18 juli 2007

Provincie Groningen, 18-07-2007

Groningen: autootje omver geduwd

De politie heeft dinsdagnacht drie jongemannen aangehouden. Het drietal had in de Poelestraat in Groningen een 45-kilometer autootje omgeduwd. Op basis van getuigenverklaringen konden ze worden aangehouden. Een 17-jarige jongen uit de gemeente Ten Boer en een 23-jarige Stadjer zijn in vrijheid gesteld. Een 20-jarige man uit Groningen is ingesloten voor nader onderzoek. Agenten hebben het voertuig weer overeind gezet.

Groningen: bromfietser en bijrijdster gewond

Een 26-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend gewond geraakt. De vrouw zat als passagier op een bromfiets. De 31-jarige Stadjer en bestuurder van de bromfiets gaf op de kruising van de Jozef Israëlsstraat en de Herman Colleniusstraat geen voorrang aan een van rechtskomende personenauto. De snorfiets kwam bij de aanrijding klem onder de auto te zitten. De vrouw liep hierbij vermoedelijk een gebroken been op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 31-jarige bestuurder is naar het ziekenhuis overgebracht met letsel aan zijn knie.

Groningen: veel te snelle bromfiets in beslag genomen

De politie heeft dinsdagochtend op de Lubeckweg in Groningen een bromfietser aangehouden. De bromfiets bleek bij controle een constructiesnelheid van 90 km/uur te hebben. De 27-jarige bestuurder uit Winschoten was al eerder bekeurd voor het te veel aan vermogen. Vanwege de recidive is de bromfiets in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser bekeurd

Een 17-jarige bromfietser uit Groningen heeft op de Metaallaan in Groningen drie bekeuringen gekregen. De jongen bleek bij controle geen bromfietsrijbewijs te hebben. Bovendien was de bromfiets niet voorzien van een kenteken en het voertuig bleek niet verzekerd te zijn. De 15-jarige bijrijder uit Groningen kon geen geldig legitimatiebewijs tonen. Ook hij kreeg een bekeuring.

Groningen: koper gestolen

Dinsdagochtend is op een bouwlocatie aan de Gorechtkade in Groningen de diefstal van koper ontdekt. Onbekenden hebben ongeveer 20 meter kabel weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vrachtwagencombinatie te zwaar

Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Annerveen is dinsdagochtend bekeurd voor overbelading. De man reed met zijn vrachtwagen over de Weg der Verenigde Naties in Groningen. Bij controle bleek zijn combinatie 20% te zwaar te zijn. De man moest een deel van de lading overladen en kon daarna met een proces-verbaal op zak zijn weg vervolgen.

Groningen: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Korreweg in Groningen zijn dinsdagavond zes bekeuringen uitgeschreven: geen geldig rijbewijs, geen verzekering, houten kentekenplaat, geen helm, geen richting aangeven, geen voorrang geven aan voetgangers op zebrapad.

Tolbert: 24 overtreders bij gordelcontrole

Bij een gordelcontrole op de Oldebertweg in Tolbert zijn dinsdag 24 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen en twee voor onjuiste belading van een aanhanger.

Winschoten: politie waarschuwt voor nepmedewerker Essent

Bij de politie is deze week een handvol meldingen binnengekomen over een nepmedewerker van Essent in Winschoten. Enkele inwoners van Winschoten hebben een man aan de deur gehad, die zich uitgeeft als medewerker van Essent. Hij laat vluchtig wat papieren zien, die als legitimatie moeten dienen. Door de snelheid zijn ze echter niet te lezen. De man biedt groene stroom aan. Hierbij stelt hij vragen over onder anderen de samenstelling van het huishouden en bankgegevens. De man probeert ook bij de mensen binnen te komen, maar dat is volgens de meldingen tot nu toe nog niet gelukt.

Essent laat weten dat er in Winschoten geen medewerkers langs de deur gaan om groene stroom aan te bieden.

Winschoten: bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser en zijn 14-jarige bijrijder uit Heiligerlee zijn dinsdagmiddag op de Gassingel gewond geraakt na een botsing met een auto. Ze reden achter een 44-jarige automobilist uit Blauwestad over de Mr. D.U. Stikkerlaan. De automobilist remde en de bromfietser zag dit te laat en botste tegen de auto. Beide bromfietsers raakten gewond aan hun hoofd en werden naar een ziekenhuis gebracht. De bijrijder liep door de botsing ook beenletsel op. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Meedhuizen: automobilist onder invloed

Een 36-jarige automobilist uit Meedhuizen is dinsdagnacht op de Meedhuizerweg aangehouden voor rijden onder invloed. Bij controle bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Op het bureau werd ruim
1,3 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: alcomobilist zonder rijbewijs

Een 18-jarige man uit Opende is dinsdagnacht op de Scholekster vast komen te zitten met zijn auto. Hij had zelf al geprobeerd om de auto los te krijgen, maar dat was niet gelukt. Hij belde vervolgens de politie, maar ging er zelf vandoor. De motorkap was nog warm, maar de bestuurder was gevlogen. Na een tijdje posten, kwam de bestuurder weer terug. Hij had een vriend gehaald om de auto los te trekken. Na wat smoesjes verklaarde hij dat hij had gereden, zonder rijbewijs en met drank op. De auto was van een andere vriend en werd naar het bureau gebracht. De bestuurder is aangehouden en de politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: meisjes betrapt op winkeldiefstal

Twee 14-jarige meisjes uit Stadskanaal en Nieuw Buinen zijn dinsdagmiddag in een winkel aan de Oude Markt betrapt op winkeldiefstal. Ze hadden een paar teenslippers meegenomen zonder te betalen. Dit werd opgemerkt en ze werden overgedragen aan de politie. Tijdens het verhoor van de meisjes kwamen steeds meer diefstallen boven tafel. Uiteindelijk verklaarden de meisjes verantwoordelijk te zijn voor acht winkeldiefstallen in verschillende winkels. Diezelfde middag waren ze al in vier verschillende winkels geweest. De gestolen spullen die ze bij zich hadden werden in beslag genomen. Het ging onder meer om een tas, shirtjes, een riem een make-up. De meisjes mochten na verhoor het bureau weer verlaten. Ze werden overgedragen aan hun ouders. Tegen de meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt.

Siddeburen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft dinsdagmiddag op de Provincialeweg N387 het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Delfzijl. Hij viel op door zijn rijstijl en agenten zetten de achtervolging in.

Agenten zagen dat hij inhaalde over een doorgetrokken streep, bumper kleefde en te hard reed. Bij Slochteren remde hij niet af tot 70 km/uur, maar bleef hij 123 km/uur per rijden. Toen ze hem langs de kant van de weg wilden zetten, trapte hij het gaspedaal nog eens in tot 170 km/uur. Hierop deden de agenten hun zwaailicht en sirene aan en gaven hem uiteindelijk het stopteken. Daar gaf hij na eerst nog even te hebben doorgereden gehoor aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: snelle watersporter bekeurd

De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige man uit Veendam proces-verbaal aangezegd. Agenten kregen een melding van overlast van te snelle motorboten op het Langebosch. Ze zijn langs de waterkant gaan controleren toen de Veendamster aan kwam varen. Hij vaarde zeker 20 km/uur over het meer. Een vaarbewijs had hij niet, dus hij kreeg een proces-verbaal.

Oude Pekela: koperdief betrapt

Een 23-jarige man uit Oude Pekela is dinsdagavond in Oude Pekela aangehouden voor inbraak en diefstal. Hij liep agenten tegemoet, terwijl hij een paar koperen buizen op zijn schouder had. Hij werd gecontroleerd en aangehouden, omdat ze eerder al een melding kregen van iemand die hoorde dat er een ruit werd ingegooid bij een van de woningen bij het complex aan de Veenroe. De man is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1320, aantal overtredingen: 115, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 750, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1162, aantal overtredingen: 274, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.