Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 18-07-2007

Jongen dood na aanrijding met trein

UTRECHT Dinsdagavond is een 17-jarige jongen uit Utrecht dodelijk verongelukt toen hij op de Eykmanlaan werd gegrepen door een passerende trein.

Om 22.59 uur kreeg de politie de melding van de dodelijke aanrijding. Ter plaatse troffen agenten het stoffelijk overschot aan van de 17-jarige jongen. Volgens getuigenverklaringen kwamen vier jongens op twee scooters vanuit de stad. Achter hen fietste een groepje meisjes. De jongens leken met elkaar te dollen, terwijl de spoorbomen sloten voor een aankomende trein. Volgens verklaringen jutten de jongens elkaar op wie er voor de trein langs durfde. Eén bestuurder van een scooter reed hierop voor de trein langs. Zijn bijrijder, het 17-jarige slachtoffer, probeerde lopend voor de trein langs te komen en werd gegrepen. De jongen overleed ter plaatse. De politie heeft de getuigen opgevangen en gehoord.

Politie pakt auto-inbrekers op

UTRECHT De politie heeft dinsdagochtend zeven autokrakers aangehouden, die het hadden voorzien op de lokautos van de politie met een buitenlands kenteken. Vrijdagavond en maandagochtend werden al twee auto-inbrekers aangehouden. Eén autokraker trof de politie niet thuis aan, hij bleek al op vakantie te zijn en mag zich direct na de vakantie melden bij de politie.

Dagelijks worden er door de politie lokautos op diverse locaties in de stad geplaatst. De Utrechtse autokrakers (12 18 jaar) hadden het voorzien op de lokautos van de politie Utrecht met buitenlandse kentekens. Dankzij observaties werden de autokrakers herkend en werden ze dinsdagochtend van hun bed gelicht. De autos stonden geparkeerd op de Händelstraat, Beethovenplein, Vleutenseweg, Vrieslandlaan, Minkade en de Vaalserberg. De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

Aanhoudingen voor baldadigheid

UTRECHT Dinsdagochtend heeft de politie op het Herculesplein twee mannen aangehouden voor baldadigheid.

Om 06.10 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen met straatmeubilair gooiden. Ter plaatse troffen agenten een 21-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Utrecht aan. Zij hadden enkele borden, die bij het Herculesplein stonden vanwege werkzaamheden, omvergegooid. Zij kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Hennepplantages opgerold

UTRECHT Dinsdag 17 juli heeft de politie op twee locaties in de stad een hennepplantage opgerold.

De politie had informatie dat in een woning aan de Savorin Lohmanstraat mogelijk een hennepplantage in bedrijf was. De politie ging om 08.30 uur ter plaatse en daar troffen agenten een plantage met 88 planten en bijbehorende apparatuur aan. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt en verwijderde de meter. Twee bewoners, een 44-jarige man en een 42-jarige vrouw, zijn aangehouden.

De politie ging om 11.15 uur ter plaatse bij een woning aan de Dollardstraat. Hier werd een hennepplantage met 110 planten aangetroffen. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Een 43-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Utrecht zijn aangehouden. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt en verwijderde de meter.

Mogelijke overval verijdeld

UTRECHT Door een melding van een alerte getuige heeft de politie dinsdagmiddag twee jongens aan kunnen houden die mogelijk een overval wilden plegen.

Om 13.00 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie. Een getuige zag twee mannen met bivakmutsen in de omgeving van een winkel aan de Adriaen van Ostadelaan. De politie kwam snel ter plaatse en kon de twee jongens, allebei 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, ter plaatse aanhouden. Eén van hen was in het bezit van een steekwapen. De politie doet onderzoek in deze zaak.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie op de Breedstraat een autokraker aangehouden.

Om 20.00 uur zag een surveillerende agent een opstootje op de Breedstraat. Het bleek dat een 35-jarige man uit Utrecht zijn auto geparkeerd had en bij een horecagelegenheid naar binnen was gegaan. Kort daarna zag hij een verdachte man in zijn auto zitten en ging naar buiten. Daar onstond een schermutseling, maar gelukkig kwam de agent snel tussenbeide. De verdachte, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist bedreigd met vuurwapen

UTRECHT In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 juli heeft de politie op de Korianderstraat een verdachte aangehouden met twee vuurwapens. De man bedreigde een andere weggebruiker met een vuurwapen.

Om 00.05 uur kreeg de politie de melding van de bedreiging en ging ter plaatse. Beide automobilisten en enkele getuigen waren nog aanwezig. Naar aanleiding van een verkeerssituatie had een 19-jarige automobilist uit Utrecht een andere automobilist, een 65-jarige man uit Utrecht, aangesproken. Deze kwam net van de schietvereniging. Omdat hij zich bedreigd voelde haalde hij een vuurwapen tevoorschijn. Deze 65-jarige Utrechter is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De twee vuurwapens die hij in zijn auto had zijn in beslag genomen.